iPhone-utviklere tjener godt på reklame

iPhone-utviklere tjener godt på reklame

De mest populære gratisprogrammene til iPhone er god butikk, viser nye tall.

Mange av programmene på App Store, online-butikken for iPhone-programmer, koster penger. En del av dem er også gratis, og finansieres i stedet med reklame. Nye tall fra Adwhirl viser at sistnevnte kan være svært lønnsomt, skriver Macworld.se.

Adwhirl er et reklamenettverk for mobiler, som blant annet leverer reklame til flere av de mest nedlastede programmene på App Store. Selskapet har sluppet en rapport for å vise hvordan utviklere, hvis programmer blir populære, klarer seg økonomisk.

LES OGSÅ:

Milliard-grensen sprengt på App Store

Rapporten viser at programmene som når topp 100-listen over gratisprogrammer kan tjene så mye som flere tusen kroner dagen. Et program som lå på førsteplass i programbutikken dro på det meste inn cirka 25 000 kroner på bare én dag.

Tidligere har den allmenne oppfatningen vært at reklameinntekter er en dårlig måte å tjene penger på i App Store, ettersom de fleste iPhone-brukere laster ned et program, for deretter slutte å bruke det ganske raskt.

Dette synes imidlertid ikke å gjelde for de mest populære programmene. I eksempelet nedenfor fortsette inntektene for et populært program å ligge over 3000 kroner om dagen i flere måneder.

Les om: