Ipod gir Zune julejuling

Ipod gir Zune julejuling

Nye Ipod-eiere ga Steve Jobs en glad jul og Microsofts Zune en anonym start.

Juletiden ble en bra periode for Apple. Ikke bare la julenissen en stor mengde musikkspillere under treet, men dette førte også til nye rekorder for selskapets online-musikkbutikk Itunes.

Ifølge analyseselskapet Hitwise økte Itunes-trafikken på juledagene med hele 413 prosent i forhold til de samme dagene i fjor. På første juledag kom Itunes på fjerdeplass på selskapets liste over de mest brukte netthandel-webstedene (Hitwise Retail Index for Christmas).

LES OGSÅ: Ipod-brukere handler ikke på Itunes

Hitwise forklarer den enorme økningen med at alle som fikk en Ipod til jul, klikket seg inn på Itunes for å laste ned programvare og musikk. Ifølge Hitwise er Ipod for tredje år på rad årets "må ha" -produkt.

Anonym Zune

Selv om Microsoft har fått mye oppmersomhet i mediene med sin nye Zune, har den nye musikkspilleren ikke slått an. Hitwises tall viser at Itunes hadde 30 ganger flere besøk i jula enn Zune.net.

Tallene til Hitwise er basert på relasjoner med nettleverandører verden rundt. Selskapet måler på denne måten anonym nettbruk, søk og chatting blant rundt 25 millioner nettbrukere.

Komponenter