iPod-salget ned for første gang

iPod-salget ned for første gang

Mac-salget fortsetter å falle. Nå følger også iPod-en etter.

Nye tall fra analyseselskapet NDP Group viser at april ikke var en altfor blomstrende måned for Apple. I tillegg til at Mac-salget fortsetter å falle, opplever selskapet for første gang en nedgang i salget av iPod-spillere, skriver Fortune.

LES OGSÅ: iPhone ikke lenger mestselgende

Likevel bedre enn ventet

I april ble det solgt 1,8 prosent færre Mac-er enn i april i fjor, viser tallene fra NDP Group.

Ifølge Piper Jaffray-analytiker Gene Munster har imidlertid Apple ingen grunn til bekymring. Tallene er faktisk langt bedre enn ventet i forhold til dagens økonomiske situasjon.

Munster estimerer at Apple vil selge mellom 2,1 millioner og 2,3 millioner Mac-er i andre kvartal i år.

iPod sliter også

I tillegg er salget av iPod-spillere for første gang i ferd med å avta. Nedgangen i april var på ni prosent . Dette til tross for at iPod shuffle kom i en ny utgave i mars.

iPod-salget vil havne på mellom 9,5 millioner og 10,5 millioner solgte enheter, ifølge Munster. Til sammenligning solgte Apple i fjor 11 millioner iPod-spillere.

Nedgangen representerer den første år-til-år nedgangen i iPod-salget siden Apple lanserte den populære musikkspilleren i oktober 2001.

LES OGSÅ: 13 gode gratisprogrammer til Mac

Nøkkelen er iPhone

Nedgangen i salget av både Mac-maskiner og iPod-spillere understreker hvor viktig iPhone er, og kommer til å bli, for Apple i tiden som kommer. I juni oppgraderes programvaren til iPhone, og det ryktes også at en ny utgave av telefonen er på vei.

Samtidig spekuleres det i om også iPod-en i fremtiden vil få utvidet funksjonalitet. Nettstedet Hardmac hevder å sitte på informasjon om at kommende utgaver av både iPod nano og iPod touch vil få kamera.

På tross av finanskrisen klarer Apple seg godt i forhold til konkurrentene. Selskapet leverte nylig sin høyeste omsetning noensinne for første kvartal i år, først og fremst takket være salget av den populære iPhone.

Les om: