It-sjefene er brettfeiginger

It-sjefene er brettfeiginger

Nettbrett øker sikkerhetsrisikoen på arbeidsplassen, det mener norske it-sjefer.

Over halvparten av norske it-sjefer mener nettbrett øker sikkerhetsrisikoen på arbeidsplassen. Samtidig er skepsisen til Ipad, Galaxy Tab og andre nettbrett på vei ned i våre skandinaviske naboland.

Det skriver konsulentselskapet Steria i en pressemelding. Konklusjonen baseres på Det en årlige undersøkelse, ”It-sjefens utfordringer”, som Ipsos MMI gjennomfører for Steria.

Mer hodebry

Ifølge undersøkelsen er ikke alle norske it-sjefer like glad i de nye teknologiske verktøyene.

I løpet av årets andre kvartal ble det solgt 25 millioner nettbrett på verdensbasis. Og til høsten skal globale aktører som Apple, Amazon, Google og Microsoft alle lansere nye nettbrett.

Mange arbeidstakere som har et brett ønsker også å bruke det i jobben sin. Denne nye trenden, der man bruker sin egen smartmobil og nettbrett, kalles BYOD (Bring your own device). Praktisk for de ansatte, men med noe mer hodebry for it-avdelingen.

Og derfor henger norske it-sjefer ikke helt med i svingene.

Ikke svensker og dansker

51 prosent av landets it-sjefene mener faktisk at medarbeideres bruk av nettbrett øker trusselnivået mot it-sikkerheten i bedriften. Dette er en oppsiktsvekkende økning fra i fjor, da ”bare” 42 prosent sa seg enige i påstanden.

– Skepsisen til nettbrett øker blant norske it-sjefer, samtidig svenske og danske it-sjefer blir stadig mer positive. Det er overraskende, sier Anders Lindgren, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Steria, i pressemeldingen.

Enda mer oppsiktvekkende er den norske brettfeighet når vi ser til naboene våre. Bare 21 prosent av de svenske it-sjefene i undersøkelsen mener at nettbrett representerer økt risiko, mens 37 prosent av de danske it-sjefene er skeptiske.

LES OGSÅ: Lurte it-verden med Surface-pris

Private enheter på jobb

Mange it-avdelinger er i ferd med å omstille seg til en ny virkelighet der ansatte tar med sine egne enheter på jobb. De forventer å få samme funksjonalitet på dem som på sine stasjonære pc-er. I tillegg har mange direktører og personalsjefer innført nettbrett som et gode i sine bedrifter.

– Tidligere kunne it-avdelingen i stor grad diktere hvilke maskiner og hvilken programvare ansatte skulle jobbe på. Nå kommer en hel rekke systemer inn bakdøren. Det blir plutselig mye mer å ta hensyn til, og sjansen for at noe går galt øker, sier Lindgren.

LES OGSÅ: BYOF, BYOT, BYOL

Teknologiske

Lindgren advarer norske bedrifter og organisasjoner mot å være naive, men at stivbente regler også kan gjøre skade.

– Det er ikke særlig konstruktivt å nekte medarbeidere å bruke nettbrett og smarttelefoner på jobb. Da går arbeidsplassen glipp av alle fordelene som ligger i mobilitet, som økt effektivitet, tilgjengelighet og fleksibilitet. I tillegg kan bedriften fremstå som teknologisinke, sier han.

LES OGSÅ: Slitsomt med pc

Les om:

Komponenter