iTablet med multitouch bak

iTablet med multitouch bak

Har Apples tavle-pc et berøringssensitivt kabinett?

Det har tidligere versert rykter om at neste versjon av Apples iPhone vil ha en trykk-sensitiv bakside i tillegg til skjermen. Dette kan være ren spekulasjon - men hva om det samme er sant for Apples nye iTablet?

Apple brakte oss nylig en revolusjonerende mus, kalt Magic Mouse, som har en form for berøringsfølsom overflate. Mens det er delte meninger om musen, så baner den muligens vei for en helt ny måte å interagere med teknolig på - nemlig berøring.

Vi har etter hvert blitt godt vant med styreflater i bærbare Mac-er. Også iPhonens fingerstyring over skjermen har vakt begeistring. Man forventer selvfølgelig at en ny tavle-Mac vil ha liknende skjermstyring som telefonen. Men hva om tavlens bakside har en overflate som er sensitivt for hånden som holder den, på samme måte som en Magic Mouse?

Medaljens bakside

Denne tanken har macpredictions.com stilt seg, og lekt seg med en fotomontasje for hvordan en slik enhet kan se ut. Man har også gjort seg tanker om hvordan den vil styres. Det nye operativsystemet, som styrer enheten, skal visstnok være noe uvant å kontrollere men likevel ha «a good bit of new sexy to it». Dette ifølge Silicon Alley Insider.

Så hva har det å si for styringen? Det ville være unaturlig om enheten, som antas å være en del mindre enn et A4-ark i utstrekning, er så tung at den må holdes med to hender. Det ville også være kunstig om man måtte bruke to hender for å navigere. Men kanskje baksiden kan styre funksjoner som scrolling opp/ned à la MagicMouse?

FIngermerker?

Alt blir ren spekulasjon. Vi får gå ut ifra at Apple uansett har inkludert den oleofobiske skjermoverflaten man bruker på iPhone 3GS, slik at ikke det blir fingermerker på skjermen...

Via macpredictions.com.

Les om:

Komponenter