iTouch med iWork?

iTouch med iWork?

Dagens dose med iTablet-spekulasjoner.

I det siste har Gud og hvermann spekulert i hvordan Apples myteomspunne tavle-pc vil se ut. Men få har reflektert over hva slags muligheter det gir for programvaren og utviklerne.

10 tommeltotter

Koderne i Chilli X har spekulert litt rundt hva slags muligheter en 10-tommers berøringsfølsom skjerm gir for programmene. Deres antakelser baserer seg på en teori om at iTablet ikke vil kjøre fullt OS X 10.6 Snow Leopard, men en nedskalert variant tilpasset maskinvaren. I prinsippet på samme måte som en iPhone.

Tankene kretser rundt hvordan man kontrollerer en slik maskin, som er mindre enn et fullt tastatur, men fingrene. Andre, sammenfallende rykter påstår at Apple selv i løpt av de to siste årene har tilpasset iWork-kontorpakken for multitouch-kontroll. Med andre ord tenker man at tavlen også er at arbeidsredskap, men velfungerende tastatur-input.

iTouch?

Andre igjen påpeker at Apple, som for fire år siden kjøpte opp firmaet FingerWorks som utviklet fingerstyring for OS X, har videreutviklet denne teknologien til et sofistikert styringssytem som det vil ta noe tid å venne seg til. Men som likevel er veldig sexy. FingerWorks regnes som oppfinneren av multitouch-teknologien. MultiTouch er et registrert varemerke, eid av Apple, og er som teknologi representert både i iPhone, i styreflatene i Apples bærbare maskiner, samt i Apple nye Magic Mouse - verdens første multitouch-mus.

At Fingerworks.com nylig ble tatt ned legger ikke akkurat en demper på spekulasjonene, skriver MacRumors.

Tvilling-tavler

Andre rykter tilsier at Apple vil komme med to varianter av tavlen, en med 7-tommer skjerm og en med 10 eller 11 tommer. Sistnevnte gir grunn til å spekulere på en enhet som er noe mindre enn et A4-ark. En lillebror med en skjerm på 7 tommer kan bli det for iTablet som iPod touch er for iPhone. Det spekuleres også i en slot for et 3G SIM-kort, noe muligens en liten utgave for casual bruk ikke vil ha. Wlan-tilstedeværelse for alle for gitt - i begge enheter.

Takk til Chilli X for artistisk fremstilling av en potensiell programvarebruk på en iTouch (som er navnet Macworld Norge gjetter på).

Les om:

Komponenter