iTunes 8.1 nå tilgjengelig

iTunes 8.1 nå tilgjengelig

Nye iTunes har fått party-funksjon. Funker den?

I forbindelse med lanseringen av den nye iPod Shuffle, har Apple også sluppet en ny versjon av iTunes (8.1), med en rekke forbedringer.

Ifølge Apple går det nå raskere å håndtere store musikkbibliotek, bruke og laste ned musikk i iTunes Store og synkronisere mot iPod og iPhone.

Standard-kvalitet på kopiering fra cd øker til 256-kbps AAC, den samme kvaliteten som iTunes Plus-låter har. iPod-enheter som håndteres manuelt har fått en autofyllfunksjon og det er mulig for foreldre å blokkere tilgang til iTunes U og iTunes Store.

Genius-funksjonen fungerer nå også på filmer og tv-serier. For nordmenn har dette ingen betydning, ettersom det ikke er mulig å laste ned filmer og tv-serier fra iTunes Store i Norge.

Party med iTunes DJ

Den gamle funksjonen «Party Shuffle» har blitt omdøpt til «iTunes DJ». Dette er en funksjon som egner seg godt i festsammenheng. Nytt her er at venner (eller gjester som de kaller det) kan sende ønskelåter til iTunes DJ med iPhone-programmet Remote.

iTunes DJ fungerer slik at du kan legge inn opp til 100 låter i en egen spilleliste. iTunes velger låtene tilfeldig og legger dem i denne spillelisten.

For at noen skal kunne sende ønskelåter til din iTunes DJ er de nødt til å ha Remote-programmet installert på sin iPhone eller iPod touch.

Programmet gjør at de koble seg opp mot din iTunes og ser hvilke låter som ligger i listen din. Deretter kan de sende inn ønskelåter. Ønskene dukker opp som stemmer i din iTunes og plasserer seg øverst i spillelisten. Låten med flest stemmer havner øverst.

Ønskelåt-funksjonen er morsom, men kanskje noe begrenset, ettersom (alle) vennene dine nødt til å ha en iPhone eller iPod touch!

iTunes 8.1 kan du laste ned gratis her.

Les om: