iTunes stenger ute konkurrentene

iTunes stenger ute konkurrentene

Palm Pre "lurte" iTunes til å tro at den var en iPod. Nå har Apple satt en stopper for det hele.

Apple har sluppet en oppdatering til iTunes. Versjon 8.2.1 av programvaren retter flere mindre feil og ytelsesproblemer.

Den retter også det som beskrives av Apple som verifikasjonsproblemer med Apple-enheter. I virkeligheten er det snakk om en utestengelse av blant annet Palm Pre-telefonen fra programmet.

Da iPhone-konkurrenten Palm Pre ble lansert i juni, annonserte produsenten stolt at smarttelefonen kunne synkronisere musikk, bilder og video med iTunes.

Hvordan? Ved å lure iTunes til å tro at den var en iPod. Bedrageriet falt naturligvis ikke i god jord hos Apple og nå har selskapet satt en stopper for tilgangen.

- Som vi har sagt tidligere, nyere versjoner av iTunes tilbyr ikke lenger støtte for synkronisering med andre spillere enn iPod, sier Tom Neymayr, en talsmann for Apple, ifølge pcworld.com .

Apple advarte allerede i forrige måned at kommende iTunes-oppdateringer ikke ville tilby synkronsering med andre enheter enn Apples egne. Ifølge Dow Jones Newswire er ikke Palm særlig fornøyde med å ha blitt utestengt fra iTunes.

- Dette skader bare Apples egne kunder, sier en talsmann for Palm.

Talsmannen sier også at Pre-eiere kan unngå sperren ved å ikke oppdatere iTunes til den nyeste versjonen. Det er også mulig å bruke et tredepartsprogram som Salling Media Sync, et gratis verktøy som synkroniserer iTunes-spillelister, musikk og podcaster med mobiltelefonen.

iTunes 8.2.1 er på 79 megabyte og er tilgjengelig via Programvareoppdatering eller via Apples nettsider.

Les om: