iWatch-video viser tekst-input

iWatch-video viser tekst-input

Kommer vi til å tvitre fra håndleddet?

Ryktene svirrer rundt en iKlokke fra Apple.

Og det er ikke lenge til årets WWDC-utviklerkonferanse. Kommer vi til å få lansert noen godbiter der?

It-pressen er blodtørstig og ivrig i jakten på den neste store tingen. Apple revolusjonerte telefon-industrien med iPhone og tablet-markedet med iPad. Klarer Tim Cook å trekke nok en kanin opp av hatten?

Det er ikke første gang noen prøver seg på en smart-klokke, ihvertfall. Sony har et nylig forsøk på samvittigheten, det samme gjelder for Microsoft. Pebble er noe liknende, og det ironiske er at Apple inntil nylig hadde en liten iPod i sortimentet som det var populært å putte en rem rundt for å bære den rundt håndleddet nettopp som et ur.

Dersom det skulle vises seg at Apple faktisk lanserer en slik håndledds-enhet - og vi er vel alle enige om at disse enhetene stadig blir mindre og at kroppsnære datamaskiner er fremtiden - så vil den antakelig være noe annet enn en iPhone. De fleste ser for seg at den blir mer av en kompanjong, en mottaker for tekstmeldinger, status-oppdateringer, med enkle navigeringsmuligheter.

Men kanskje den også kan brukes til noe mer aktivt - som å skrive en melding? Og ville det isåfall være mulig på en så liten skjerm?

En studie med navn "Zoomboard: A Diminutive QWERTY Keyboard for Ultra-Small Devices" tar for seg denne problemstillingen, og fremsetter et konsept for tekst-input på små skjermer som faktisk kan fungere. Trikset er å benytte seg av zoom-nivåer, i kombinajon med sveipe-bevegelser vi etterhvert kjenner fra (ja, nettopp) iPhone.

Du kan se en interessant video-presentasjon av teknikken nedenfor. Og så får vi vente på hva Apple har i godtebutikken.

Via Chris Harrison

Les om:

Komponenter