- iWork 11 kommer med Mac App Store

- iWork '11 kommer med Mac App Store

Apple lanserer ny iWork-pakke samtidig som sin nye programbutikk til Mac i januar.

Apple har ikke sluppet en ny versjon av programpakken iWork på nesten to år. Mange forventet en omfattende oppgradering i forbindelse med forrige måneds Mac-arrangement, men programpakken ble ikke nevnt med et ord.

Nå vet vi kanskje hvorfor.

Ifølge kilder til AppleInsider var den opprinnelige tanken å slippe iWork 11 samtidig som iLife 11, men i siste stund valgte Apple å utsette lanseringen, skriver Macworld.se. Årsaken sies å være at selskapet ville ha noe ordentlig å tilby i forbindelse med lanseringen av App Store for Mac i januar neste år.

20 dollar programmet?

Mac App Store lanseres i løpet av januar neste år, og vil gjøre det mulig for Mac-brukere å laste ned og installere programmer på samme måte som App Store for iPhone og iPad. Utviklere får 70 prosent av salgsinntektene, mens Apple tar 30 prosent.

På Apples nettsider kan vi se bilder av den nye programbutikken, som viser at iWork-programmene Pages, Numbers og Keynote selges separat for 19,99 dollar stykket i den nye programbutikken. Sammenlagt er programmene ti dollar billigere enn dagens iWork 09 til 79 dollar. Ting tyder også på at iLife-programmene vil kunne kjøpes hver for seg, til en pris på 14,99 dollar per program.

Pages, Keynote og Numbers ble lansert som separate applikasjoner for iPad tidligere i år. Her koster programmene 9,99 dollar i USA - 55 kroner i Norge.