iWork for iCloud er ute i beta

iWork for iCloud er ute i beta

Apple med sky-basert Office-alternativ.

Apple satser endelig igjen på å videreutvikle den egne produktivitets-sviten iWork.

Microsoft har tydeligvis tenkt å ta seg god tid med å lansere Office-pakken for iPad. Apple, på sin side, har det heller ikke travelt med å bringe iTunes til Windows 8. Så det er dit vi har kommet.

Microsoft på sin side har ihvertfall Office 365 på nett - og nå tar Apple sats for å forsøke å ta igjen litt av forspranget. Etter å ha forsømt arbeidet med iWork i lang tid skyter dette nå fart igjen når iWork kommer til iCloud i løpet av året. Under WWDC-åpningstalen ble iWork for iCloud viet en del oppmerksomhet, så det er tydelig at Apple mener alvor.

iWork finnes fra før både for Mac og for iOS-platformen. Apple hadde noen spede forsøk på iWork allerede under MobileMe, men går nå for full iCloud-integrasjon både hva angår synkronisering av dokumenter på tvers av platformer (noe som er tilgjengelig allerede i dag) samt redigeringsmulighet direkte i en nettleser. Sistnevnte vil være tilgjengelig både for Mac og Windows.

Det sistnevnte skrittet gir deg altså redigeringsmulighet for tekstdokumenter, regneark og presentasjoner rett i nettleseren - uansett platform. Det hele starter med de grunnleggende redigeringsfunksjonene, men Apple vil forbedre funksjonene fortløpende.

Det er implementert støtte for MS Office-dokumenter, og disse lastes enkelt opp til iCloud ved simpelthen å dra dokumentet over i nettleseren. iWork for iCloud-dokumenter kan tilsvarende enkelt deles med andre enten i original-format, som PDF eller i tilsvarende Office-format. Alt rett fra Safari.

Har du en utvikler-konto i tillegg til en iCloud-konto, kan du teste de nye funksjonene allerede i dag ved å peke Safari hit . Nyere versjon av nettleser anbefales.

Er du nysgjerrig på hva mer Apple har å by på på denne fronten, kan du lese mer her . iWork for iCloud kommer altså i løpet av året.

Les om: