Jailbreak for iOS 4 via nettleseren

Jailbreak for iOS 4 via nettleseren

Nå kan alle iOS 4-enheter fristilles rett i Safari.

Nylig erklærte amerikanske myndigheter at såkalt «jailbreaking» er fullt lovlig. Og nå kan endelig alle iOS 4-enheter låses opp.

Dette gjelder altså alle iPhone-modeller - også iPhone 4 - som kan kjøre iOS 4 i tillegg til iPod Touch.

iPhone 4 var den vanskeligste nøtten å knekke på grunn av nye sikkerhetstiltak som Apple har implementert i iOS kombinert med ukjent maskinvare.

Den store flukten

En jailbreak er en modifikasjon av enhetens operativsystem og fundamentale programvare. Hensikten er å kunne installere uavhengig tredjepartsprogramvare som ikke er offisielt godkjent av Apple.

En slik omgåelse av leverandørens sperrer er omdiskuterte, og Apple og deres amerikanske mobilpartner AT&T hevder at telefoner som på denne måten er låst opp kan ødelegge mobilmaster.

Ikke mindre dramatiske er Apple når hevder at en telefon med uautorisert programvare sannsynligvis vil ha redusert batterilevetid være mindre pålitelig og i verste fall vil kunne gå i stykker!

Tidligere var jailbreaking en forutsetning for å kunne sende og motta mms, det vil si før Apple kom med denne oppgraderingen. Det samme gjelder klipp-og-lim og også video-opptak.

Med dagens løsning kan man for eksempel sette opp FaceTime-videosamtaler fra en iPhone 3GS, og dessuten også over et 3G-nett - løsninger som Apple selv ikke støtter.

JailbreakMe 2.0

JailbreakMe 2.0 er en overraskende elegant løsning som kjører direkte fra en Safari-nettside, og krever ingen kablet kobling mot en Mac. Selve prosessen virker rask og smertefri, og de første barnesykdommene er allerede glattet over.

En sikkerhetskopi av enheten vil være en klar fordel slik at man kan gjenopprette iOS 4 dersom noe skjærer seg. I tillegg anbefales det å ta sikkerhetskopi av SHSH blob-en.

Operatørlås

Frister det med en iPhone 4 uten bindetid til 4500 kroner? Det er mulig å importere fra USA, for eksempel ved å bestille fra eBay. Amerikanske og også mange utenlandske modeller er som oftest operatørlåst. For å overkomme denne sperren og kunne bruken mobilen i Norge må sperren fjernes.

Et verktøy for å kunne gjennomføre denne operasjonen kalles ultrasn0w. Oppdatering med release nummer 0.9.4 vil være klar til torsdag denne uken, og kan kjøres etter en jailbreak.

iOS 4-enheter

En komplett matrise over hvilke enheter som kan manipuleres er gjengitt her. En demo-video av jailbreak-prosedyren er vist under.

PS: Apple sier du uavhengig av legaliteten bryter garantien ved å jailbreake en iOS-enhet. All bruk av omtalt programvare og metoder er på eget ansvar. Bare så det er sagt!

Les om: