Jailbreak for iOS 6 klar

Jailbreak for iOS 6 klar

Det tok sin tid, men nå kan du "låse opp" din iPhone, iPad eller iPod touch med nyeste versjon av iOS.

Klør du etter å jaibreake din iPhone? Nå er iOS 6-hacken klar.

Vanskeligere med jailbreak

Det tok sin tid. Det er en god stund siden iOS 6 ble lansert, og Apple har nok gjort det vanskeligere for hackerne å bryte sikkerheten i operativsystemet for mobile enheter.

Men nå er altså hackergruppen Evad3rs klare med en jailbreak som virker for alle iOS 6-kapable enheter med unntak av den siste versjonen av Apple TV (ja, den kjører faktisk også iOS, selv om operativsystemet bruker nummer 5).

Hvorfor skulle du være brydd med dette? Jailbreak-miljøet gir deg tilgang til en alternativ måte å legge apper inn på telefonen, og da også programmer som ikke er sanksjonert av Apple. Men som likevel kan være både nyttige og morsomme.

Vi skal ikke argumentere hverken for eller i mot, men sett deg grundig inn i konsekvensene før du begir deg ut på denne galeien (det kan bære galt avsted). Les for eksempel kilden til denne artikkelen fra 9to5Mac.

Slik kommer du i gang

Har du bestemt deg og er klar for å bryte deg inn i iOS 6, er selve prosessen såre enkel. Gå til denne nettsiden og last ned programvarepakken for Mac (du har vel Mac?). Det finnes også for Windows og Linux, selvsagt.

Jailbreaken er såkalt untethered - det betyr at du trygt kan omstarte telefonen uten at den tilbakestilles. Derimot må du fremdeles bruke en ledning for å koble enheten til Mac-en i løpet av prosessen, som tar omkring fem minutter.

Ta en titt på videoen nedenfor, så får du et kort resyme av forløpet. Lykke til (men husk, du er på egenhånd nå!).

Via 9to5Mac.