- Jobs-fravær bra for Apple

- Jobs-fravær bra for Apple

Det er bra for Apple at Steve Jobs er sykepermittert noen måneder fremover.

Dette mener den andre av de sentrale Apple-gründerne, Steve Wozniak.

LES OGSÅ: Steve Jobs tar ut permisjon til juni

Utsagnet fra Wozniak kom i en debatt hos det amerikanske tv-selskapet NBC.

Ikke skadefro

Ved første øyekast kan påstanden fra Jobs’ tidligere gründerkollega høres ut som en skadefro uttalelse. Men Wozniak mener på ingen måte at Steve Jobs har gjort noen dårlig jobb som Apple-sjef. Tvert imot.

Resonnementet er i stedet at den kreative Apple-sjefen har godt av litt ro og fred, for da vil han lettere kunne klekke ut nye produktideer.

Apple-gründer Steve Wozniak.

Dessuten mener Wozniak at Jobs’ sykefravær ikke er til hinder for lansering av Apple-produkter som ennå er på utviklingsstadiet.

Arbeidet med å utvikle nye, konkrete produkter tar både ett, halvannet og av og til to år, og noen måneders sykefravær fra sjefens side kommer ikke til å bremse opp Apples lanseringsplaner de nærmeste månedene, ifølge Wozniak.

Fordel for Apple

Apple-gründeren mener at Steve Jobs nå både ønsker og har behov for fred og ro til å hvile. – Det som skjer når du hviler, er at tankene flyter. Og en person som han (red.anm.: Steve Jobs) vil da trolig utvikle bedre konsepter, produkter og løsninger for fremtiden. Det vil han gjøre i større grad enn noe annet individ er i stand til. Det vil trolig være til en stor, stor fordel for Apple, sa Wozniak i tv-debatten på NBC.

LES OGSÅ: 25 års frelse tåkelegges

På spørsmål om hva følgene for Apple ville bli dersom Steve Jobs ikke kommer tilbake i sjefsjobben, svarte Wozniak at det var et altfor hypotetisk spørsmål som han ikke ønsket å svare på.

Andre Apple-talenter

Men han tilføyde: - Det er åpenbart at Steve er veldig viktig, men Apple har også en del andre svært talentfulle medarbeidere som følger Apple-mentaliteten. Bedriftskulturen lever videre selv om sjefen er borte, sa Wozniak.

Stephen Gary Wozniak etablerte Apple Computer i 1976 sammen med Steve Jobs, og begge ble mangemillionærer da selskapet gikk på børsen i 1980. Etter et flykrasj med et lite én-motors fly i 1981 deltok Wozniak bare i begrenset omfang i ledelsen av Apple-selskapet, og han sluttet som heltidsansatt i selskapet 1987, selv om han fortsatt står på lønningslisten og er aksjeeier i selskapet. Angivelig er han også fortsatt en god venn av Steve Jobs.

Les om:

Komponenter