Jobs snakker ut om sykdommen

Jobs snakker ut om sykdommen

Apple-sjef Steve Jobs er syk, men ikke verre enn at han vil fortsette som Apples toppsjef.

Dette ble klart mandag 5. januar, samme dag som Macworld Expo-messen åpnet i San Francisco. I et åpent brev på Apples websider fortalte Jobs at han lider av en hormonsykdom som han nå behandles for.

Vekttap

Hormonsykdommen fører til at kroppen ikke greier å ta til seg nok proteiner, noe som har resultert i et betydelig vekttap. Det er nettopp dette vekttapet som har bidratt så sterkt til ryktene om at Jobs har fått et tilbakefall etter vellykket kreftbehandling for noen år siden.

Det åpne brevet fra Jobs kommer utvilsomt som et svar på alle ryktene og spekulasjonene i senere tid om Apple-sjefens helsetilstand. Slike rykter har flere aspekter. At de er sterkt knyttet til Jobs’ kjendisstatus hersker det ingen tvil om.

LES OGSÅ: Steve Jobs er ikke død

Økonomisk betydning

Men ryktene har også et ikke ubetydelig økonomisk aspekt. Apple-aksjonærene har gyldig grunn til å bekymre seg over toppsjefens evne til fortsatt å lede bedriften effektivt hvis han er alvorlig syk. Derfor er det viktig for Jobs å få kunngjort at han ikke er alvorlig syk, i hvert fall ikke så alvorlig at det går ut over hans evne til å gjøre jobben.

På den andre siden er det også viktig å få signalisert at Apples eksistens ikke er avhengig av Steve Jobs alene, men at det også finnes mange andre dyktige folk i Apple-ledelsen. En av dem er Jobs’ høyre hånd, Phil Schiller, som har overtatt Apple-sjefens jobb med å holde åpningstalen på årets Macworld Expo i San Francisco.

LES OGSÅ: Oppdateringer til Microsoft Office for Mac

I det åpne brevet forteller Steve Jobs at han regner med å ha kommet seg igjen sent utpå vårparten. Han skriver videre at han gitt alt for Apple de siste 11 årene, og at han vil være den første til å informere styret hos Apple hvis han ikke lenger skulle være i stand til å oppfylle sine forpliktelser overfor selskapet.

Styret hos Apple har samtidig gått ut med en åpen støtteerklæring til Jobs.