- Jobs visste om problemene

- Jobs visste om problemene

Steve Jobs skal ha visst om antenneproblemene i et helt år før iPhone 4 ble lansert.

I forkant av pressekonferansen som Apple holder fredag kveld norsk tid kommer det meldinger om at Apples toppsjef skal ha blitt kjent med antenneproblemene til iPhone 4 allerede for ett år siden.

Likevel valgte Steve Jobs å lansere iPhone 4 i forrige måned, før problemene var løst, melder Wall Street Journal.

LES OGSÅ:

Heftige spekulasjoner om iPhone 4

Dermed fortsetter diskusjonen om antenneproblemene til iPhone er en reell skandale eller bare mediehysteri uten rot i virkeligheten.

- Stor intern uenighet

Wall Street Journal, den innflytelsesrike finansavisen i New York, referer til godt informerte kilder i sin reportasje, der det hevdes at det har vært store interne uenigheter hos Apple i spørsmålet om lanseringen av iPhone 4 i lys av antenneproblemene, ifølge Macworld.se .

Jobs skal ha vært så betatt av den nye designen på iPhone 4 at han valgte å overse antenneproblemene, heter det.

Ifølge Wall Street Journal skal Apple ha sendt flere iPhone 4-testeksemplarer til selskapets samarbeidspartnere. Disse testtelefonene ble imidlertid utstyrt med et beskyttelsesskall for at testerne ikke skulle få se den nye designen. Problemet var bare at ettersom skallet dekket hele mobilen, ble skikkelige tester av antennen forhindret.

LES OGSÅ:

iPhone 4 innfrir

I tillegg skal testerne ha fått svært liten tid til å gjennomføre testene sine før den nye mobilen ble sluppet ut på markedet.

Oppdatering

Apple har nå lagt ut en oppdatering som skal rette opp problemet med at signalstyrken vises feil på iPhone 4. Mye av diskusjonen rundt antenneproblemene på iPhone 4 er om det bare er visningen av signalstyrken som er feil på iPhone-skjermen, eller om signalene rett og slett svekkes eller forsvinner helt når man holder telefonen på en spesiell måte. Metallrammen rundt telefonen er en del av antennesystemet.

Klokka 19 fredag kveld norsk tid vil Apple holde en pressekonferanse i sitt hovedkvarter i Cupertino utenfor San Francisco. På forhånd er det ikke sagt noe om hva pressekonferansen vil dreie seg om, bortsett fra at den har med iPhone å gjøre.

- Programfeil

Ifølge Macworld USA kan det se ut til at Apple har konkludert med at antenneproblemene bare er en programfeil, ikke et maskinvare-problem. Hvis det siste er tilfelle, kan vi stå overfor en enorm tilbakekallingsoperasjon som utvilsomt vil skade Apples renommé.

LES OGSÅ:

FaceTime for iPhone 4

På torsdag denne uka slapp Apple en oppdatering til operativsystemet til iPhone, iOS versjon 4.0.1, melder Macworld USA. Foreløpig er det imidlertid ikke kommet noen rapporter som tyder på at antenneproblemene er løst med denne oppdateringen.

Oppdateringen inneholder en full kopi av hele operativsystemet, fordi Apple vil være sikker på at brukerne får en ren OS-installasjon etter en oppdatering. For iPhone 4 innebærer oppdatering en nedlasting på hele 579 megabyte.

LES OGSÅ:

Facebook tar av på mobil

Oppdateringen er tilgjengelig gjennom iTunes. iPhone-brukere kan koble opp sin iPhone mot en Mac eller Windows-pc etter at iTunes er startet opp og klikke på «Oppdater».

Les om: