Kabinett som byggesett

Kabinett som byggesett

Asus har lansert en serie sammenleggbare kabinett til stasjonære pc-er.

Selskapets nye Vento TA-F-serie består enn så lenge av to kabinetter, TA-F11 og TA-F21. Kabinettene som skal være både pene i designen og ha gode termiske egenskaper, er ifølge Asus så enkle å bygge i at selv nybegynnere vil klare det.

Det er imidlertid ikke enkelheten som er den største nyheten. Kabinettene leveres nemlig flatpakket, omtrent som et møbel fra IKEA. Forskjellen fra IKEAs produkter er at kabinettene kan monteres helt uten verktøy. Det er helt enkelt bare å brette dem ut til et byggeklart kabinett.

Den største fordelen med et flatpakket kabinett er selvsagt innsparinger på transport og lagring, og Asus har regnet ut at TA-F-kabinettene er 30 prosent billigere å transportere enn vanlige kabinetter. I flatpakket tilstand måler kabinettet kun 434 x 87 x 434mm, mens det i montert tilstand måler 190 x 426 x 469mm. Det meste tyder på at kabinettet leveres uten strømforsyning.

Ferdig montert er kabinettet relativt likt et hvilket som helst annet moderne pc-kabinett. Du finner to usb-porter, firewire og lydtilkoblinger i front, samt skrueløs montering for harddisker, minnekortlesere og optiske drev internt.

TA-F11 er et stilrent, sort kabinett med stram design, mens TA-F21 er noe mer jålete i sølv med innslag av blått i fronten.

Luft fores inn og ut i pc-en via to 12cm vifter, en i front og en bak i kabinettet, i tillegg til en 80mm vifte i sidedøren på kabinettet.

Les mer om de flatpakkede Venta TA-F-kabinettene hos Asus.