Kalender som iPhone-startbilde

Kalender som iPhone-startbilde

TIPS: Slik får du opp Google-kalenderen som oppstartbilde på iPhone.

Bakgrunns-bildet på en iPhone er statisk - men hvorfor ikke bruke det til noe nyttig, som for eksempel Google-kalenderen?

LES OGSÅ: Nytt iPhone-operativsystem

Bakgrunnsbildet på en iPhone er først og fremst dekorativt. Det kunne vært mer nyttig, men slik er det altså ikke per i dag. Men det har noen tenkt å gjøre noe med, og nå finnes muligheten for å få en oversikt over kommende avtaler fra Googles GCal-kalender opp som bakgrunnsbilde når telefonen er i låse-modus.

Prinsippet er enkelt. Velg en tekst-farge og et bilde for bakgrunnen. Når dette er på plass, går applikasjonen til din Google-kalender og laster ned kommende avtaler.

Statisk bilde

Dessverre er ikke denne typen bakgrunner dynamiske - de er fremdeles statiske bilder. Det betyr med andre ord at endringer og oppdateringer må gjøres manuelt. Men det er bedre enn ingenting, og håpet er at det kommer en oppdatering for dette på et senere tidspunkt. Utvikleren bedyrer at dette skyldes begrensinger i API-grensesnitt mot telefonen fra Apples side.

LES OGSÅ: Her får du gratis iPhone

Og bare for å ha presisert det: Dette lille trikset funger kun mot Google-kalenderen, og ikke mot den innebygde iPhone-kalenderen eller en MobileMe- eller Exchange-kalender. Men vi synes likevel programmet har livets rett simpelthen på grunn av nytteverdien, og utgiften er heller ikke stor.

Kjøpes fra iTunes AppStore for 6 kroner. Det finnes også en gratis-versjon med begrensninger.

Les om:

Komponenter