Kamp om minne i Taiwan

Kamp om minne i Taiwan

Den taiwanske DRAM-produsenten Powerchip prøver å snike til seg kontrollen over flashminneprodusenten Macronix.

Powerchip Semiconductor er den største DRAM-produsenten i Taiwan. Nå ønsker selskapet å utvide, i første omgang ved å ta kontroll over flashminneprodusenten Macronix. Powerchip kontrollerer fem prosent av aksjene i Macronix.

LES OGSÅ: DRAM-prisene stuper under to dollar

Mandag hadde Powerchip kjøpt store annonser i de to største næringslivsavisene i landet, Economic Daily News og Commercial Times, hvor de ba aksjonærene om å stemme på selskapets nominerte til styreverv i Macronix.

Selskapet håper å få kontroll over åtte av de femten plassene i styret, samt en av plassene i Macronix tilsynskomite. Om Powerchip lykkes vil selskapet være i stand til å bytte ut de nåværende toppsjefene i Macronix som de føler for.

Macronix på sin side jobber hardt for å stoppe angrepet fra storaksjonæren, og har i løpet av de siste ukene sendt ut to åpne brev, hvor de anklager Powerchip for å prøve å ta over selskapet. Styrelederen i Macronix mener at en slik utvikling vil være skadelig for selskapet og andre aksjonærer.

Vil utvide og legge om

En av grunnene til at Powerchip ønsker å ta kontroll over flashminneprodusenten er et ønske om å utvide virksomheten, ved å starte produksjon av flashminne i tillegg til DRAM. Powerchip er en av flere store DRAM-produsenter som jobber med å legge om deler av produksjonen fra DRAM til flashminne, etter en drastisk prisnedgang på DRAM de siste seks månedene.

Minnebrikkeprisene ligger nå lavere enn produksjonskostnaden. Prisen på de vanligste DRAM-brikkene, 512M DDR2, har falt med 72 prosent siden nyttår, og ligger nå på 1,75 dollar, ifølge Dramexchange.

Macronix jobber blant annet sammen med Nintendo, og forsyner selskapet med Mask ROM-brikkene (read-only memory) som brukes i braksuksessen Wii. Flashminne står for omtrent 40 prosent av Macronix omsetning.

LES OGSÅ: Samsung-sjef i fengsel for prisjuks

Les om:

Komponenter