Kan åpne for OS X på pc-er

Kan åpne for OS X på pc-er

Bransjeorganisasjon hevder Dell-programvare kan bidra til at Apple åpner for pc-produsenter.

Mye tyder på at Apple kan være i ferd med å åpne sitt operativsystem OS X for pc-kanalen. Det hevder den britiske bransjeorganisasjonen Mac Technology Association (MTA).

MTAs påstander kommer etter at organisasjonen avslørte at Apple ikke har gjort noe med at Dell, som tilbyr sine kunder programvare som gjør det mulig å installere Mac OS X på Dells minibærbare Mini 7- og Mini 8.

- Spørsmålet som stiller seg selv i lys av det er hvorfor Apple tillater dette, skriver MTA-direktør Robert Peckham i et blogginnlegg hos britiske PCR.

Programvarenedlastingen kommer fra Dell, og ikke fra en liten, uavhengig "hackintosh"-utvikler. Dessuten er fullstendige instruksjoner tilgjengelige på Dells nettsider.

- Det er svært usannsynlig at Apple ville tillate dette uten å godkjenne det, og Apple har ikke noe alternativ til Dells utmerkede Mini-bærbare, i alle fall ikke ennå, skriver han.

Bedre ytelse enn pc

Da Apple lanserte Mac OS X 10.5 Leopard i 2007, var noen av forbedringene knyttet til Boot Camp, Mac OS-kjernen som gjør det mulig å installere Windows XP, Vista og Windows 7 på Mac-maskiner for så å boote Mac-en som en Windows-pc.

Flere brukere rapporterer om at en Mac som kjører Leopards Boot Camp og Windows faktisk yter bedre enn en hvilken som helst pc med tilsvarende spesifikasjoner.

Samtidig forbereder Apple søksmål mot de tre såkalte klonemakerne Psystar, små produsenter som leverer pc-er med Mac OS X. Dette skjer ved hjelp av tilsvarende programvare som den Dell tilbyr på sine nettsider og uten tillatelse fra Apple.

- Hvis Dell får lov til å annonsere at det er mulig å kjøre Mac OS på selskapets minibærbare, tror jeg at de de juridiske avdelingene hos kloneprodusentene vil følge utviklingen nøye, skriver Peckham.

LES OGSÅ: Psystar konkurs

Les om: