Kaotisk salgsstart

Kaotisk salgsstart

iPhone 4 er lansert i Norge, men ikke helt uten problemer.

Ved midnatt startet det offisielle iPhone 4-salget i Norge. Flere iPhone-forhandlere holdt nattåpent, og i morgentimene sparket også nettbutikkene i gang salget.

Lanseringen har imidlertid vært preget av kaos og usikkerhet.

Mobiloperatørenes priser ble sluppet lovlig sent, og ikke overraskende ser det ut til å være langt flere folk som vil kjøpe seg en ny iPhone 4 enn det er telefoner til salgs.

Utsolgt etter noen timer

Ved 12-tiden fredag ser det ut til at både Telenor og Netcom allerede er utsolgt for iPhone 4. I allefall frem til en ny forsyning ankommer landet.

På Netcom.no får vi beskjeden "ubekreftet levering i september" for både 16GB og 32GB iPhone 4, mens Telenor opplyser at de har en ubekreftet leveranse den 15. august.

Kritiserer Apple

Nøyaktig hvor mange iPhone 4-enheter som er tilgjengelig ved salgsstart er uvisst. ITavisen hevder antallet trolig er under 2000. Elkjøp skal ha fått inn 600 eksemplarer totalt, med både Telenor og Netcom-abonnement tilgjengelig, ifølge ITavisen.

Elkjøps nordiske salgsdirektør Pål Vedal kritiserer Apple for det han beskriver som "en klønete lansering".

- Vi ønsker å skape en realistisk forventning. Det er fantastisk små volumer som er tilgjengelig. Det er også litt spesielt at produsenten går ut forteller når vi skal selge telefonen. Det er fantastisk klønete. Det er som å love ungene is før kiosken åpner, sier Vedal til E24 .

Til sammen har rundt 35 000 nordmenn meldt sin interesse for iPhone 4 hos Telenor og Netcom. Det kan derfor bli vanskelig å få tak i en iPhone 4 med det første.

Apple har selv innrømt at de jobber på spreng for å levere nok iPhone 4 til kundene verden over, til tross for de mye omtalte antenneproblemene med den nye telefonen.

Komponenter