Kaotisk start for iPhone 4

Kaotisk start for iPhone 4

Nettbutikkene brøt sammen da Apple åpnet forhåndssalget av den nye iPhone.

Tirsdag begynte Apple å ta imot forhåndsbestillinger på iPhone 4. Det første partiet med nye telefoner skal allerede være utsolgt, men dag 1 gikk langt fra smertefritt.

I USA var interessen så stor at både Apples og AT&Ts nettbutikker krasjet og var nede i flere timer. AT&T er mobiloperatøren i USA som har enerett på iPhone.

Og som om det ikke var problematisk nok, rapporterer teknobloggen Gizmodo at en feil i AT&Ts ordresystem har gjort at flere kunder har fått tilgang til privat informasjon om andre brukere.

LES OGSÅ:

iPhone 4 senket Apple Store

Ikke første gang

Ifølge Gizmodo skal kunder ha blitt logget inn i andre brukerkontoer på AT&Ts nettbutikk, selv om de har brukt eget brukernavn og passord. Dermed skal de ha fått tilgang til privat informasjon som adresser, telefonsamtaler, regninger og så videre.

Noen brukere sier at når de oppfrisket nettsiden med feil kontoinformasjon, returnerte siden den riktige kontoinformasjonen. AT&T har nå stengt nettbutikken for bestilling av iPhone 4.

Forhåndssalget er katastrofalt for AT&T, som allerede er i hardt vær. Nylig ble e-postadressene til over 100 000 iPad-brukere stjålet av hackere via en feil i nettsidene til mobilselskapet. Overtredelsen var så alvorlig at saken for tiden er under etterforskning av FBI.

LES OGSÅ:

Snart kommer iOS 4

Til Norge neste måned

iPhone 4 lanseres i USA, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Japan den 24. juni. I Storbritannia selges mobiltelefonen uten operatørløs. Norsk lansering blir en gang i juli.

- Vi håper og tror at vi vil kunne tilby iPhone 4 til våre kunder i månedsskiftet juli-august, sier Atle Lessum i Telenor til Macworld.no.

Hvit modell blir forsinket

iPhone 4 er langt bedre enn sin forgjenger, skal vi tro Apple. Den kommer med større skjerm, har to kameraer (et som kan ta opp hd-video) og en helt ny design. Telefonen leveres i svart og hvitt, men til å begynne med vil trolig bare den svarte modellen være tilgjengelig.

Da forhåndssalget startet, kom det frem at det ikke var mulig å reserverer den hvite versjonen. Når denne kommer er ikke kjent.

LES OGSÅ:

Hvit iPhone 4 forsinket

Komponenter