Karbon-nøytralt i Dell

Karbon-nøytralt i Dell

Dell skal nøytralisere sine karbondioksyd-utslipp innen utgangen av 2008.

- Lederskap begynner på hjemmebane. Derfor vil vi bli karbon-nøytrale. Men dette er bare begynnelsen på en langvarig oppbygging av partnerskap med kunder, aksjonærer og leverandører i alle kategorier for å gå sammen om å gjøre en forskjell for Jorda som vi alle deler.

Intet mindre.

Det sa Dell-gründer Michael Dell i en uttalelse i går kveld, norsk tid.

Selskapet skal bokføre alle sine utslipp av drivhusgasser, og derpå utvikle planer for å redusere og eliminere utslippene. Dell oppfordrer sine konkurrenter til å slutte seg til innsatsen for å bli karbon-nøytral.

LES OGSÅ: Michael Dell bruker Linux

Michael Dell har derimot ikke i uttalelsene fra i går sagt at Dell skal få sine egne utslipp ned på null. Med andre ord, handler det om tiltak som i sum "nuller ut" utslippene av karbondioksyd.

Skogplanting

Som tidligere omtalt har Dell også et program for treplanting, som nå utvides til et program for skogplanting, Plant a Forest, som de driver samen med blant andre AMD, Salesforce.com og Ask.com. Nå vil Michael Dell ha med seg flere selskaper på dette.

LES OGSÅ: 7000 må gå i Dell

Dell har også satt i verk planer for å minske reiseaktiviteten blant de ansatte, og skal investere i fornybar energi som vindkraft. Selskapet har også satt i gang et mer omfattende resirkuleringsprogram. Fra før har alle konsumenter mulighet til å returnere utrangerte produkter. Dette utvides nå til å gjelde en del av bedriftsmarkedet.

LES OGSÅ: Fikk nok av Dell

Komponenter