Kast kablene! Ny trådløsstandard på trappene

Kast kablene! Ny trådløsstandard på trappene

Ny trådløsteknologi muliggjør dataoverføring fra enhet til enhet mye raskere enn med Bluetooth.

WiFi Direct er navnet på den nye standarden, som snart blir å finne i kommersielle produkter og vil gjøre det mulig å overføre større datamengder mellom enheter uten bruk av kabler eller modem.

LES OGSÅ:

Unngå å bli hacket over trådløsnett

For et år tilbake annonserte samarbeidsgruppen WiFi Alliance, som blant andre inkluderer Intel, Cisco, Microsoft og Apple, at man var i gang med å utvikle WiFi Direct.

Alliansen melder nå at de har begynt å sertifisere kommersielle produkter for den nye standarden.

Bedre enn Bluetooth

På overflaten er WiFi Direct til forveksling lik Bluetooth-teknologien, men dersom man dykker litt ned i spesifikasjonene, finner vi ganske annerledes og interessante bruksmuligheter.

WiFi Direct benytter seg av de vanlige 820.11a, b og n-standardene for dataoverføring, som støtter hastigheter på opptil 250 megabit per sekund over en avstand på opptil 200 meter. WiFi Direct bruker sikkerhetsprotokollen WPA2.

LES OGSÅ:

Koble pc-en til tv-en, uten kabler

Det gjør teknologien ideell til å overføre musikk, video og bilder mellom smarttelefoner, man kan spille spill sammen uten modem eller kabler, og dokumenter og powerpoint-presentasjoner vil kunne overføres mellom for eksempel en datamaskin og en projektor eller skriver via trådløs overførsel.

WiFi Direct-sertifiserte produkter kommer i butikkhyllene innen nyttår, og vil også kunne kobles sammen med eldre WiFi-enheter.

Større datamengder, raskere

Mens Bluetooth typisk brukes til å koble sammen mobiltelefon og håndfrienheter, eller til å koble høyttalere, tastatur og mus trådløst til pc-en, vil WiFi Direct kunne brukes i situasjoner hvor større datamengder skal utveksles.

En fordel med Bluetooth er svært lavt strømforbruk, som WiFi Direct nok ikke vil kunne matche. Men når det gjelder rekkevidde fungerer Bluetooth bare over 10-15 meter på en god dag, mens WiFi gjerne dekker 80-100 meters avstand.

LES OGSÅ:

HDMI synger på siste verset

Artikkelen er delvis oversatt etter en original artikkel skrevet av Kim Stensdal hos PC World Danmark.

Les om: