Kilowatt fra Mist

Kilowatt fra Mist

Mist er klar med strømforsyning på 1 kilowatt.

Har man en pc-konfigurasjon som setter ekstreme krav til strømforsyningen, kan Mists nye 1 kW-strømforsyning være aktuelt. Dette blir helst for systemer som har to eller flere kraftige og strømhungrige grafikkort, strømhungrig prosessor og ellers en svært krevende konfigurasjon med hensyn til ekstrautstyr, antall harddisker osv.

Strømforsyningen er spesifisert til en kontinuerlig belastning på 1000W, men skal ifølge leverandøren klare hele 1230W i kortvarige "peaks" . For 12V er det fire linjer. Strømforsyningen tilbyr en fleksibel kabelkonfigurasjon slik at man bedre kan fordele belastningen på de forskjellige linjene. Skulle man her ha fulgt offisielle spesifikasjoner hadde man for mange pc-er endt opp med at ikke alle linjene ble benyttet, samt at hovedbelastningen ble fordelt på to linjer.

Strømforsyningen er modulær, hvilket betyr at kabler kobles til etter behov. Man kan også få kjøpt kabler løst om grunnpakken ikke skulle passe ens behov.

Hovedstrømkabel og strøm for prosessor sitter fast - disse må alltid benyttes uansett. Resten av kablene kobles til etter behov og løsningen er lagt opp til at man kan fordele belastningen over flere 12V-linjer i henhold til konfigurasjonen.

Ved normal belastning på opptil 350W og normale temperaturforhold oppgis det at viften (135mm) roterer med under 600 o/min. Hvordan strømforsyningen vil være i praksis når det gjelder støynivå, kan vi ikke svare på, men dette lover imidlertid godt. Vår tidligere erfaring med strømforsyningene fra Mist er at støynivået normalt sett er meget bra. For mange av de kraftigere strømforsyningene på markedet har det vært en tendens til høyt støynivå - også ved lav belastning.

Prisen for strømforsyningen er 1 695 kroner inklusive mva. Sett opp i mot spesifikasjonene og strømforsyninger på markedet i dette segmentet ellers virker prisen bra. Vi vil imidlertid poengtere at det er svært få pc-er som trenger en såpass kraftig strømforsyning, selv med kraftige grafikkort og prosessor - om så overklokket.

Mer informasjon: www.mist.no

LES OGSÅ: Ustabil PC? Sjekk strømforsyningen

Les om: