Kindle Fire spiser av iPad-salget

Kindle Fire spiser av iPad-salget

I jula ble det solgt nesten to millioner færre iPads fordi folk isteden valgte Amazons Kindle Fire.

Kindle Fire går for 199 dollar sammenlignet med 499 dollar for den billigste Ipad-versjonen, og Kindle Fire solgte mer enn fire millioner enheter bare i desember måned, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Totalt sett var veksten i salget av Ipad dårligere enn forventet, ifølge analytiker Tavis McCourt hos analysebyrået Morgan Keegan. McCourt anslår at Apple solgte 13 millioner iPads i løpet av årets siste kvartal, en økning i forhold til salgsrekorden på 11,2 millioner som ble satt kvartalet før, men likevel lavere enn McCourts estimat på 16 millioner solgte enheter i løpet av høytidssesongen.

Kindle Fire bidro til å redusere salget av Ipad-enheter i julehandelen med bortimot én til to millioner enheter, anslår analytikeren ifølge Forbes.

Selv om Ipad-salget ikke nådde opp til McCourts anslag, er han likevel optimistisk til Apples suksess i månedene som kommer.

- Totalt tror vi desember vil bidra til nok et bra kvartal for Apple, med økning i markedsandeler for både Mac og Iphone-produktlinjene, samt fortsatt sterk vekst for Ipad tross at veksten ikke ble like stor som vi hadde spådd, skriver McCourt.

Iphone drar lasset

Han regner med at Apple vil kunne vise til sterk vekst også i år, med introduksjonen av en ny Ipad til våren og en ny Iphone til høsten. Dersom Apple også introduserer en TV i år, vil det bidra til enda sterkere vekst, tilføyer han.

McCourt melder at salget av Iphone-telefoner i løpet av julekvartalet utgjorde 29 millioner enheter, sammenlignet med hans tidligere estimerte 27 millioner enheter. Iphone-telefonen sto for 47,5 prosent av Apples inntekter i perioden, sammenlignet med 39,1 prosent for ett år siden.

Les om:

Komponenter