Kindle kommer til Norge

Kindle kommer til Norge

Amazons lesebrett lanseres internasjonalt.

Amazons Kindle kan nå bestilles fra Norge. Det mye omtalte lesebrettet har lenge vært tilgjengelig i USA, men nå utvider Amazon salgsområdet til ytterligere 100 land. Kunder kan bestille Kindle allerede nå og leveransene starter 19. oktober. Prisen for lesebrettet er 279 dollar, cirka 1600 norske kroner, pluss frakt.

Kindle har en seks tommer stor svarthvitt-skjerm. Den er ikke bakgrunnsbelyst, som for eksempel mobiltelefoner og dataskjermer. Dette gjør at den oppleves mer som trykt tekst på papir. E-bokleseren har 2 gigabyte minne og kan lagre opptil 1500 bøker. Bøkene lastes ned via 3G-nettet eller wlan. En bok koster 11,99 dollar for norske kunder.

Kindle-butikken har mer enn 350 000 e-bøker. Enn så lenge finnes det ingen norske bøker i Amazons nettbutikk. Aftenposten.no skriver at den norske bokbransjen planlegger å lansere sin egen løsning for norske e-bøker, men når dette vil skje er foreløpig ikke kjent. Norske bøker kjøpt fra Cappelen Damm kan koverteres og leses på Kindle dersom de ikke har teknisk kopisikring. Ifølge Aftenposten.no skjer dette ved at du sender e-boken til Amazon, som konverterer boken og sender den tilbake i Kindle-format.

Les mer på amazon.com.

Les om: