Kindle-leser for iPhone, iPad og Mac

Kindle-leser for iPhone, iPad og Mac

Amazon åpner opp Kindle-butikken for hele Apple-universet.

Mye spennende kommer fra USA i disse dager. Denne ganger er det Amazon som har en nyhet for Apple-fanskaren: En gratis Kindle e-bokleser for OS X, iPhone og iPad.

Norske kunder

Og enda bedre: Du kan bruke din ordinære Amazon-konto. Ikke noe triksing med amerikansk iTune-konto, falske adresser og gavekort kjøpt fra tvilsommer kilder på internett. Den samme kontoen du bruker til å kjøpe amerikanske BluRay-filmer - eller hva det nå måtte være - kan du bruke for å kjøpe Kindle-e-bøker (men ikke Kindle-tidsskrifter).

En halv million

Hele 480 000 titler har Amazon tilgjengelig i skrivende stund for amerikanske kunder. Utvalget kan være noe redusert for utenlandske kunder, sies det. De fleste titlene som ligger inne på The New York Times' bestselger-liste kan bestilles over nett til en pris på rundt 10 dollar stykket. Omlag 60 kroner, altså. I tillegg finnes det mange gratis bøker som ligger ute i public domain.

Nedlastingen tar bare sekunder. I tillegg har du søkefunksjoner og muligheter for bokmerker. Samt synkronisering av Kindle-markører dersom du er i besittelse av en slik. Og faktisk kan du synkronisere sist leste side samt bokmerker mellom din enheter - det være seg en Kindle, en Mac, eller en iPad.

Apple vs. Amazon

Det er kjekt å se at Amazon har fått konkurranse - fra Apple; og omvendt. Amazon har et imponerende utvalg av bøker tilgjengelig, og leverer en god lese-programvare.

Apple, på sin side, kommer nå inn bakfra med sin iPad og lese-app-en iBooks - som også fungerer som utsalgssted. Og når iPhone OS v4.0 kommer til sommeren, kan du lese dine Apple iBooks også på en vanlig iPhone.

For en Mac trenger du en maskin med en 500 MHz Intel prosessor, minst 512 MB RAM og en skjermoppløsning på 800x600 piksler eller større. Operativsystem OS X 10.5 (Leopard) eller 10.6 (Snow Leopard) er støttet. Minst 100MB plass på harddisken trenger du også.

Du kan laste ned Kindle for Mac fra Amazon her .

Les om:

Komponenter