Kindle med egen nettbutikk

Kindle med egen nettbutikk

Amazon åpner opp for eksterne utviklere med nye Kindle Store.

Amazon.com lanserer nå en egen utviklerpakke for lesebrettet Kindle. It- og bokgiganten leder an i utviklingen av markedet for digitale bøker, og selskapet åpner nå opp for alle som ønsker å skape aktivt innhold på lesebrettet. Markedet for e-bøker forventes å vokse kraftig de nærmeste årene og Kindle dominerer foreløpig markedet, men flere leverandører har store planer og konkurransen kommer.

LES OGSÅ: - Formatkrigen på e-bøker er i gang

Utviklerpakken har fått navnet The Kindle Development Kit (KDK) og vil være tilgjengelig i en begrenset betaversjon i løpet av neste måned på Kindle Store, skriver Amazon i en pressemelding.

Eksempler på hva slags innhold folk kan forvente på sine Kindle-lesebrett er reisebøker med sanntids væroppdateringer og informasjon om aktuelle aktiviteter og hendelser. Andre ting Amazon nevner i pressemeldingen er kokebøker for allergikere, samt diverse spill og ordleker.

KDK gir programvareutviklere tilgang til Kindels programmeringsgrensesnitt, eksempler på koding, verktøy og dokumentasjon for å forenkle produksjonen av innhold. Kindle-brettet er koblet til internett gjennom wlan og 3g.

Programvareutvikleren Handmark er allerede i gang med å utvikle Zagat restaurantguide, mens Sonic Boom lager ordleker og gåter for enheten, skriver Amazon. EA Mobile planlegger også å tilpasse noen av sine spill til Kindle.

I februar åpner Amazone for en begrenset betatest av KDK (utover de som allerede er i gang), samt muligheten for å teste innholdet på en Kindle-simulator.

LES OGSÅ: Nå kan du kjøpe Kindle i Norge