Kinesisk spillkonsoll forsinket

Kinesisk spillkonsoll forsinket

Lansering av spillkonsollen iSec er forsinket, og eksport kan drøye lenge.

iSec, den første lovlige spillkonsollen i Kina, blir forsinket. Produsenten, et datterselskap av den store kinesiske pc-produsenten Lenovo, har nå varslet at lanseringen blir utsatt til tidlig i 2012. I mai i år ble det sagt at spillsystemet ville komme i salg i høst.

Kinect-inspirert

iSec er en spillkonsoll-løsning basert på samme konsept som Microsofts Xbox 360 Kinect, det vil si et system som baserer seg på bevegelsesdetektering.

Om systemet kommer til vår del av verden, er foreløpig uklart. Den kinesiske produsenten vil konsentrere seg om det kinesiske markedet i første omgang, og først etter at det er solgt én million enheter i Kina kan det bli aktuelt med eksport, melder IDGs nyhetstjeneste .

Lanseringen av iSec er altså utsatt til tidlig i 2012, men et antall prøveeksemplarer vil komme i salg i desember i år, melder produsenten, firmaet eedoo Technology.

Bedriften var opprinnelig en avdeling av Lenovo og gikk tidligere under navnet S&P Game & Multimedia, men er nå skilt ut som et separat firma kalt eedoo, finansiert av Lenovo.

Forbudte spillkonsoller

Kinesiske myndigheter har forbudt utenlandske spillkonsoller som Microsoft Xbox 360, Sony Playstation 3 og Nintendo Wii. Slike spillkonsoller kan ha en uheldig virkning på de unge, mener den kinesiske regjeringen.

Den kinesiske spillkonsollen iSec er mer rettet mot sportslige og fysiske aktiviteter, inspirert av Microsofts Kinect-system. Navnet iSec står for «Sports Entertainment Center», og man betjener spillene ved å bevege seg foran en sensor i systemet som detekterer bevegelse.

Spill til iSec-systemet blir nå utviklet både av partnere i Kina og av utviklere i Nord-Amerika og Europa.

En tidlig utgave av systemet ble demonstrert i mai 2011. Noen av spillene var basert på sportslige aktiviteter, mens andre dreide seg om å slåss mot monstre i virtuelle verdener.

iSec kan bygges inn som en del av hjemmeunderholdningssystemet og kan også benyttes til å se video og å spille karaoke.