Kjapp taxi-bestilling via iPhone

Kjapp taxi-bestilling via iPhone

iPhone-programmet TaxiNå finner automatisk nærmeste drosje for deg.

Apple har nå godkjent enda et norsk iPhone-program for salg gjennom Apples nettbutikk App Store. Det er firmaet Apphuset.com som debuterer på iPhone-markedet med programmet TaxiNå.

LES OGSÅ: Se norsk tv på iPhone

Bruker GPS

Programmet benytter den integrerte GPS-mottakeren i iPhone 3G for å finne ut hvor du befinner deg. Deretter kalkulerer programmet hvilke drosjeselskaper, alternativt hvilke taxiholdeplasser, som er nærmest deg.

Ifølge produsenten av programvaren skal løsningen fungere overalt, fra Nordkapp til Lindesnes.

Programmet virker på to måter. Den ene er at programmet sørger for at din iPhone automatisk ringer nærmeste taxiselskap eller holdeplass så fort programmet er startet opp.

Alternativt kan du i stedet stille inn programmet til å la deg selv bestemme hvilket taxiselskap eller hvilken holdeplass det skal ringes til, fra en liste på de tre nærmeste.

LES OGSÅ: «Google-killer» klar for iPhone

I senere år er det som kjent dukket opp mange taxiselskaper på markedet, og TaxiNå tar høyde for dette ved at du kan stille inn programmet til å gi deg oversikt over de tre nærmeste taxiene eller holdeplassene. Deretter kan du selv manuelt kan velge hvilket taxiselskap du ønsker å ringe til. Uansett gjøres hele jobben med én tapp på iPhone etter at programmet er startet.

Kjapt søk

Vi har ikke rukket å teste programmet grundig ennå, men på første forsøk kom i hvert fall programmet kjapt opp med forslag på de tre nærmeste taxiholdeplassene. Vi var ikke helt enig i rangeringen av holdeplassene – den tredje på listen var den med kortest gangvei til, selv om forskjellene ikke var store.

Uansett opplevde vi metoden med å kunne velge blant de tre nærmeste som den mest komfortable. Førstegangsopplevelsen ved bruken av den helautomatiske oppringningen var at det rett og slett var litt ubehagelig ikke å ha kontroll på hvem telefonen ringer til. Men det er kanskje en vanesak?

Vi skal prøve ut programmet grundigere ved nærmeste anledning. Følg med for en oppdatert rapport.

Du kan se nærmere på programmet hos App Store . (Krever iTunes installert.) Der får du også kjøpt det - prisen er 29 kroner.

Les om:

Komponenter