KJØPEGUIDE: De beste smarttelefonene

KJØPEGUIDE: De beste smarttelefonene

PC World Norge tester de mest avanserte smarttelefonene på markedet. Her er oversikten over de aller beste telefonene akkurat nå.

I løpet av de siste månedene har vi testet alle de viktigste proffmobilene på markedet, både rene touchtelefoner og forretningsmobiler med tastatur. Vi har laget en oversikt over de mest interessante smartmobilene på markedet akkurat nå.

Karakterene i tabellen er justert, slik at de viser hvilken karakter en bestemt mobiltelefon ville fått i en sammenlignende test hos PC World Norge i dag. En telefon som fikk terningkast fem for ett år siden, vil med andre ord kunne få nedjustert karakteren etter hvert som nye og enda bedre mobiltelefoner kommer på markedet. Omtaler av de enkelte telefonene finner du ved å følge lenkene i tabellen under.

Smarttelefoner med trykkfølsom skjerm

Her kan du se oversikten over de mest aktuelle smarttelefonene med trykkfølsom skjerm.

iPhone 3GS er ikke revolusjonerende, Men det har den heller ikke hatt behov for å være. Apple har tatt hånd om de fleste store svakhetene fra tidligere modeller; den er raskere, har mer lagringsplass, bedre kamera og videoopptak. Med oppgraderingen av programvaren har telefonen også fått en del etterlengtede funksjoner som mms, klipp-og-lim og universelt søk, for å nevne noe.

iPhone 3GS er ingen billig telefon. Du får kjøpt 32 gigabyte-modellen for rundt 800 kroner, men da må du binde deg til et 12-måneders abonnement og betale rundt 1 100 kroner i avgift per måned. Du kan betale bruddavgift og bryte abonnementet etterpå, og ofte kan dette lønne seg. Sjekk prisene hos leverandøren. Du kan velge mellom NetcCom, Telenor, Chess og Network Norway.

Hvis du aldri har hatt en iPhone og er på jakt etter funksjonsrik telefon, er iPhone 3GS et svært godt valg. Det finnes nok alternativer der ute med bedre spesifikasjoner, men de færreste tilbyr den brukervennligheten du får med iPhone.

Les testen av iPhone 3GS her.

Her kan du se oversikten over de mest aktuelle smarttelefonene med trykkfølsom skjerm.

Smarttelefoner med tastatur

Nokia N900 Totalt sett er det få ting vi savner på N900. Den kanskje største mangelen er at den utrolig nok ikke har støtte for MMS, kun SMS. Når du har tatt et bilde har du riktignok ulike muligheter for å dele bildet med andre – men dette begrenser seg til å sende via Bluetooth eller e-post, samt deling via tjenestene Ovi, Flickr eller Facebook.

Til tross for at vi fant enkelte småting å sette fingeren på, er vi svært imponert over Nokia N900. Som en liten lomme-pc som kan gjøre «nesten alt» imponerer den stort.

Les hele testen av Nokia N900 her.

Her kan du se oversikten over de mest aktuelle smarttelefonene med tastatur.