Klar for brikkeopptur

Klar for brikkeopptur

Halvledermarkedet har så langt i år vært elendig. Men nå spår produsentene en gedigen oppsving til neste år.

De japanske halvlederprodusentene spår en sterk vekst i markedet for 2008. Dermed tror de på at årets nedtur er over.

Toppsjefene i NEC Electronics, Renesas Technology og Toshiba spår at veksten i halvledermarkedet i år ikke vil komme over 5 prosent. For 2008 derimot spår de tosifret vekst, skriver EE Times.

Det er fortsatt markedet for dram-minne som sliter mest, mener produsentene. Prisene på nand- og nor-flashminne er lave, mens også asic- og fpga-brikker, og prosessorer har ustabile priser. Analyseselskapet ISuppli har nedjustert veksten i halvledermarkedet fra 6 prosent til 3,5 prosent for 2007.

Men toppsjefene er optimistisk for 2008, og tror på vekst på over 10 prosent neste år. De får støtte av ISuppli, som basert på ulike studier blant japanske bedrifter konkluderer at halvledermarkedet vil vokse 9,3 prosent neste år. Vekst i pc-markedet, men også bilbransjen, trådløse produkter og spillindustrien står for lyspunkter for halvlederprodusentene.

Sjefen i Renesas, Satoru Ito, påpeker derimot at det fremdeles er mange usikre faktorer, som kollapsen i det amerikanske boligmarkedet og skiftende valutakurser, som kan ødelegge for en eventuell opptur.

LES OGSÅ: Svak dollar gir deg billigere pc

Komponenter