Det er klart: Ipad 3 kommer 7. mars

Det er klart: Ipad 3 kommer 7. mars

Apple har sendt ut invitasjoner til pressemøte i neste uke. På agendaen står Ipad-nytt.

Da var det endelig klart: 7. mars, altså neste onsdag, viser Apple frem sin neste Ipad.

Det kommer frem av en invitasjon sendt ut til pressen tirsdag ettermiddag, melder amerikanske Macworld.

Innbydelsen viser bilde av en Ipad-skjerm, og på norsk lyder teksten: "VI har noe som du bare må se. Og ta på."

Dette sier ryktene

Det hersker liten tvil om at en ny Ipad vil bli presentert, men det gjenstår å se hva slags spesifikasjoner den vil få.

Ifølge de heteste ryktene vil tredjegenerasjonsmodellen få en såkalt retina-skjerm som har dobbelt så høy oppløsning som nåværende versjon, altså en oppløsning på 2048 x 1536 piksler.

Andre rykter vil ha det til at den nye Ipad-en vil også få forbedrede kameraer, 4G-støtte og en A5X- eller A6-prosessor med enten to eller fire kjerner.

De siste dagene har det dukket opp flere bilder på internett som angivelig skal vise baksiden av det kommende nettbrettet. Ifølge bildene ser det ut til at den blir noe tykkere, men ikke mer enn 0,8 millimeter, skriver danske PC World.

Med eller uten hjemknapp?

Ellers spekulerer man jo nå også i om bildet på invitasjonen gir noen hint om hva som kommer. Det er ingen hjemknapp under skjermen, men dette kan ganske enkelt skyldes at skjermen er i horisontal posisjon.

Hva gjelder programvare har det vært stille, men det kan jo tenkes at den digitale assistenten Siri vil følge med en ny iPad. Og kanskje vil den ikke hete iPad 3, men iPad 2S eller iPad HD.

Apples iPad-arrangement vil som vanlig finne sted i Yerba Buena Center i San Francisco. Klokkeslettet er 10 lokal tid, 19 norsk tid.

Les om:

Komponenter