Klassisk font i ny versjon

Klassisk font i ny versjon

Den klassiske fonten Frutiger har fått en liten ansiktsløftning - til glede for grafisk bransje.

I 1976 designet den legendariske sveitsiske grafiske designeren Adrian Frutiger en font til skiltingen på flyplassen Roissy Charles de Gaulle i Paris. Fonten, som er oppkalt etter mannen selv, regnes med sin gode lesbarhet som en klassiker. Nå har rettighetshaver Linotype, ved deres kunstneriske leder Akira Kobayashi, i samarbeid med Frutiger selv, gitt fonten en ansiktsløftning. Produktet kalles, passende nok: Neue Frutiger.

Neue Frutiger er videreutviklet med tanke på mindre skriftstørrelse. Originalen var jo tiltenkt store skilt og liknende brukt på flyplassen, og ikke egentlig til trykksaker.

Frutiger er en av få fontfamilier tilgjengelig med hele 10 forskjellige størrelser og tilhørende kursiv (det vanlige er at fonten oppskaleres digitalt i programvaren, noe som ikke alltid gir de beste resultater).

Varianter av Neue Frutiger kan kjøpes enkeltvis fra Linotype til cirka 600 kroner per skriftstørrelse, eller som pakker fra cirka 1550 kroner eller eventuelt hele familien samlet til cirka 5235 kroner. Norske og internasjonale spesialtegn og ligaturer er inkludert (48 forskjellige språk støttes).

Via Linotype.

Les om:

Komponenter