Klipp og lim på Mac-en i iOS-stil

Klipp og lim på Mac-en i iOS-stil

TIPS: Bare så synd du ikke kan gjøre det med fingrene.

PopClip er et kjekt lite verktøy fra Pilotmoon som får klipp-og-lim-funksjonen på din Mac til å fungere akkurat som klipp-og-lim-funksjonen på din iPhone, iPad eller iPod touch.

Det vil si at du enkelt kan klippe ut, kopiere og lime inn tekst uten å bruke tastaturet i det hele tatt.

Når det er installert, legger PopClip et ikon i menylinjen som gir deg rask tilgang til programmets av/på-knapp og innstillinger. PopClip kjører i bakgrunnen, så du trenger ikke gjøre noe for å aktivere det (bortsett fra å skru det på i innstillingene).

PopClips funksjoner "aktiveres" først når du markerer en bit med tekst. Da vises et iOS-lignende klipp-og-lim-alternativ (en svart boble-lignende meny) som lar deg raskt utføre tilgjengelige operasjoner. Du trenger ikke å høyreklikke - det bare dukker opp automatisk. Hvis du ikke gjør noe, forsvinner PopClip-boblen når du flytter på musen din.

For å lime inn kopiert tekst er det bare å gå til et tekstfelt og så dobbeltklikke. Da vil du få opp en Lim inn-boks som du raskt kan trykke på. Utrolig praktisk!

Søker på Google, åpner linker m.m

Men PopClip er ikke bare for klipping og liming av tekst. Det kan også brukes til å søke på Google. Når du markerer et eller flere ord skal du bare klikke på forstørrelsesglasset.

Verktøyet kan også oppdage lenker og e-postadresser når de er valgt, og du får dermed mulighet til å åpne dem - i henholdsvis nettleseren eller e-postprogrammet du bruker.

PopClip retter også ord når OS X ikke gjør det automatisk, og det kan også slå opp i ordboka, som i iOS, om enn i Mac-ens ordbok fremfor et sprettoppvindu.

Alt i alt utrolig smart og effektivt, i hvert fall om man foretrekker å bruke mus fremfor tastatur. Kanskje vi får se dette innebygd i neste versjon av OS X - på en berøringsbasert Mac-skjerm? PopClip er tilgjengelig på Mac App Store til 35 kroner her. Du kan laste ned en gratis prøveversjon fra Pilotmoons nettsider her. Prøv det!

Via The Next Web.

Les om:

Komponenter