Klokken alle vil ha!

Klokken alle vil ha!

Intelligent ur har samlet inn mer penger enn noe annet prosjekt i Kickstarter.

Folket faller for konseptet "E-Paper Watch for Iphone and Android", som Pebble Technology i California står bak.

Pebble har valgt å bruke den sosiale plattformen Kickstarter for å finansiere prosjektet, der nettbrukere som meg og deg kan spytte i et par dollars til prosjekter vi finner lovende.

Til gjengjeld kan de mer rause brukerne som støtter med beløp i 100-dollarsklassen og oppover for eksempel ende opp med å få en eller flere av produktet.

Så langt har 28.595 brukere støttet prosjektet med til sammen 4.109.804 dollar i skrivende stund.

Jepp, internettets dugnadsånd har bladd opp nesten 24 millioner norske kroner. Innsamlingskonseptet kalles gjerne "crowdsourcing".

Populær klokke

Pebbles minstebeløp for å gjennomføre prosjektet var på 100.000 dollar, og som ikke det er nok, er det stadig 30 dager igjen av finansieringsfasen. Når vi 5-millionerdollarklassen innen den tid?

De rundet i alle fall mllionen allerede innen de første 28 timene klokkene ble lagt ut. Blant dem som har støttet prosjektet har sju stykker bladd opp hele 10.000 dollar hver, de får til gjengjeld 100 klokker når de er ferdigprodusert.

Hva er det så med denne klokken av e-blekk?

Det er en smartklokke som kan kommunisere med smarttelefonen og vibrere om det er innkommende beskjeder. Brukeren kan - i og med at klokkenhar skjerm, selv velge hvordan den skal ta seg ut. Digital LED-aktig klokke? Binær Klokke? Analog klokke? Og i så fall rund eller firkantet?

Den kan også laste ned ulike nett-oppkoblede applikasjoner. Det gjør uret allsidig - klokken kan brukes til alt fra sykkeldatamaskin (via mobilens GPS) til å styre musikken på mobien din. Det jobbes også også med en app for golf-spillere som skal fungere som en digital caddie. Programmerere kan utvikle egne applikasjoner, for eksempel med push-levering av data til klokka, via eget SDK.

Fåtalls norske

Doningen lades over USB og skjermen kommer med lys. Batteritid er på rundt sju dager. Enheten anslås å nå markedet i september, prisen anslås til mellom 115 og 125 dollar.

Forrige rekordinnehaver hos Kickstarter, var spillutvikleren Tim Schafer, som samlet inn 3,3 millioner dollar til nytt eventyrspill.

Blant få norske gründere som har benyttet Kickstarter, finner man det emigrerte tvillingparet Kine og Einy Paulsen, som står bak de moteriktige 3d-brillene Ingri:Dahl. De nådde sitt finansieringsmål 27. januar i år, 884 dollar over budsjettet på 10.000.

Et annet norsk-relatert prosjekt er Scott Meyers ambisjon om å lage en bok kalt "A travel hacking guide to norway". Amerikaneren fra South Dakota, som for sju år siden forelsket seg i Tromsø, kom i mål 20. janaur, 499 dollar over budjsettet på 2000.

En del andre obskure norsk-relaterte prosjekter har feilet i å nå sitt mål, for eksempel blackmetal-hyllest-kokeboka "true norwegian black pudding". Prosjekter som ikke når pengesum som er satt som mål, ender opp mer kroner null.

Komponenter