Knallresultat fra HP

Knallresultat fra HP

Verdens største it-selskap kan runde 100 milliarder dollar i omsetning i 2007.

Hewlett-Packard kunne vise til en omsetningsvekst på imponerende 16 prosent da de la fram tallene for tredje kvartal. Kostnadskutt og fallende komponentpriser bedret marginene for verdens største maskinvareprodusent. Selskapet guidet også fremtidig inntjening og omsetning i overkant av forventningene, og aksjen endte opp to prosent på en ny blodrød dag på Wall Street.

Driftsinntektene beløp seg til hele 25,4 milliarder dollar i tredje kvartal, mot 21,9 milliarder på samme tid i fjor. Resultatet før skatt ble pene 2,1 milliarder dollar og resultat etter skatt 2,3 milliarder.

- HP har hatt et utrolig kvartal. De har generert en milliard dollar i oppside i omsetning i et nervøst marked. Dette er svært positive resultater, sa analytiker Brent Bracelin i Pacific Crest Securities til IDGs nyhetstjeneste.

LES OGSÅ: Journalister saksøker HP

Pc-omsetningen steg med 29 prosent steg til 8,9 milliarder dollar, printerdelen steg med åtte prosent til 6,8 milliarder mens lagring og servere for bedrifter steg med ti prosent til 4,5 milliarder dollar. Omsetningen i tjenesteavdelingen steg med åtte prosent til 4,2 milliarder dollar, men det var programvaredelen som steg aller mest, med hele 74 prosent til 554 millioner dollar.

- Vi begynner å vise tegn til å realisere vårt fulle potensial, var administrerende direktør Mark Hurds kommentar i en telefonkonferanse med journalister.

Komponenter