Kom i gang med iPad-programmering

Kom i gang med iPad-programmering

Gratis klipp-og-lim-grensesnitt for iPad.

Apples utviklerpakke for iPad er klar for nedlasting. Men før du setter i gang med kodingen, trenger du å tenke på brukergrensesnittet. Her har du en rekke maler - gratis!

GUI gard

En av hemmlighetene bak Apples suksess med iPhone er det intuitive og enkle brukergrensesnittet. Å følge opp denne elegansen og brukervennligheten er en utfordring for utviklere, men å ta dette seriøst kan være starten på en god app. Det beste er å begynne i den enden - å skisse opp arkitekturen og designet grafisk på en serviett over et kafébord.

Men straks man trenger å lage prototyper for designen, og vil vise frem dette til en oppdragsgiver, så ønsker man gjerne at dette skal se proft ut. Da er det hendig å ha brukergrensesnittelementene klare i Photoshop. Og så finnes et ingen unnskyldning lenger heller...

Skalerbart

teehan+lax har gjort oss alle en kjempetjeneste ved å legge ut en iPad GUI-pakke helt gratis som Photoshop-fil. De har tatt utgangspunkt i deres tilsvarende prosjekt for iPhone, og oppdatert dette for de nye iPad-elementene. Alle elementer er vektorbaserte, slik at de er fullt ut skalerbare.

OmniGraffle

Men som om ikke det var nok så har japanske informationArchitects tatt dette utgangspunktet og gjort det om til en OmniGraffle-malfil. Tekstelementene er fremdeles redigerbare. OmniGraffle er et profesjonelt diagram- og designverktøy som er vel verd en titt for alle som trenger å strukturere noe grafisk. En standardlisens koster omlag 600 kroner.

iPad GUI PSD kan lastes ned her. iPad Stencil for OmniGraffle kan lastes ned her.

Les om:

Komponenter