Komfortabelt tastatur

Komfortabelt tastatur

TEST: Microsofts Reclusa er tilrettelagt for spillere, men passer det også til vanlig bruk?


Reclusa er et resultat av samarbeidet Microsoft har hatt med Razer i senere tid. Razer har lenge vært anerkjent for sine høypreisjonsmus, som nå også Microsoft selger under sitt navn.

Rent komfortmessig fungerer tastaturet ypperlig for vanlig bruk – i hvert fall i henhold til undertegnedes preferanser. Det er ikke spesielt mye støy ved trykking på knappene – foruten mellomromstasten. Dette er et litt merkelig element som har gått igjen på flere Microsoft-tastatur den senere tid.

Microsoft Reclusa har en rekke muligheter for å gjøre deg mer effektiv i spill. Men også for annen bruk er dette et godt og komfortabelt tastatur.


I et mørkelagt hjemmekontor har også bakgrunnsbelysningen i tastaturet litt for seg rent praktisk, i tillegg til å være stilig. I spill blir også responsen og «følelsen» god. En rekke taster nedtrykt samtidig er naturligvis ikke noe problem – men dette har vi faktisk opplevd problemer med på enkelte av Microsofts egne tastaturer.

LES OGSÅ: Rask mus og tøft tastatur

Tastaturet har en rekke ekstra knapper som kan settes opp til spesialfunksjoner i spill gjennom den medfølgende programvaren, og dermed kan tastaturet gjøre deg mer effektiv i spillet og spare verdifulle millisekunder. I starten kan plasseringen av disse kreve litt tilvenning i henhold til vanlig bruk – undertegnede endte opp med å trykke på disse en del ganger når for eksempel Enter på den numeriske delen skulle benyttes.

Tastaturet har kabel på over to meter, hvilket kan være praktisk. «Overskuddskabel» kan festes under tastaturet. Det er også to usb-porter på tastaturet – for eksempel til tilkobling av mus. Ønsker man å korte ned kabelen på musen kan også denne kabelen festes under tastaturet.

I utgangspunktet er Reclusa rettet mot brukere som spiller mye. Med prisen tastaturet har, og de generelle egenskapene, trenger man absolutt ikke være noen spillentusiast for at det skal være aktuelt – også til vanlig bruk er dette et komfortabelt og nokså praktisk tastatur.

 

Microsoft Reclusa

 

Pris: Ca kr 450 inkl. mva.
Internett: microsoft.com

+ Komfortabel "trykkfølelse". Bakgrunnsbelysning. Lang kabel.
- Hurtigtaster kan komme i veien.


LES OGSÅ: Praktisk tastatur