Kompakt Radeon HD 5750

Kompakt Radeon HD 5750

HIS dropper AMDs referansedesign til fordel for egen og mer kompakt løsning.

Ved å redesigne selve grafikkortet, samt å bruke en egen kjøler, hevder HIS å ha laget et Radeon HD 5750-kort som er mindre og mer kompakt enn kortene basert på referansedesignen fra AMD/ATI.

En ting de fleste nye grafikkort har felles, være seg de er Nvidia- eller ATI-basert, er at det tar fryktelig mye plass i pc-en. Kortene er både lange og brede, og tar gjerne opp to kortplasser på hovedkortet. Det gjelder også for AMDs nye Radeon 5000-serie, som normalt har en bakplate som tar opp to kortplasser, og som gjerne også tar opp to plasser pluss litt på hovedkortet.

Med HIS Radeon HD 5750 iCooler IV velger altså HIS en annen vri. Selve kretskortet er redesignet slik at det skal være noe mindre enn kortene konkurrentene benytter seg av. Denne redesignen innebærer blant annet at bakplaten på kortet kun tar opp en plass, noe som betyr at man har måttet sløyfe en av DVI-I-portene. Kortet er fremdeles godt utstyrt, med DVI-I, HDMI og Displayport. Dermed kan du fortsatt benytte deg av Radeon 5000-seriens Eyefinity-teknologi, som lar deg bruke tre skjermer koblet til et grafikkort.

Kjøleren er designet av HIS, og til tross for at kortet i seg selv er krympet noe, gjør kjøleren at kortet fortsatt okkuperer to kortplasser innvendig i pc-en. Dermed kan det virke som om det ikke har skjedd så mye annet enn at man har mistet en skjermutgang på kortet, samtidig som det fortsatt tar opp en ekstra kortplass innvendig.

Rent bortsett fra redesign og en annen kjøler enn på referansedesignen, er kortet relativt standard. Det innebærer at at kortet er utstyrt med 720 streamprosessorer, en gigabyte DDR5-minne og klokkefrekvens på henholdsvis 700 megahertz og 4 600 megahertz for grafikkprosessoren og minnet.

HIS Radeon HD 5750 iCooler IV er ventet i salg i løpet av kort tid, og vil etter alt å dømme koste like over 1 000 kroner.

Les om: