Komplett kassa-løsning med iPad

Komplett kassa-løsning med iPad

Square lanserer maskinvare for å gjøre Apples nettbrett til et kassa-apparat.

Hørt om kortleseren Square for iPhone? Nå kommer en komplett betalingsløsning for iPad.

Square var den store overraskelsen da den lille, kvadratiske kortleseren ble lansert for noen år tilbake. Square er hjertebarnet til Twitter-skaper Jack Dorsey.

Koblet til en iPhone eller iPad, er det alt du trenger for å kunne ta imot kortbetaling hvor du enn måtte befinne deg. Square-kortleseren er i prinsippet gratis, og fås faktisk også fra Apples nettbutikk i USA.

Square-løsningen er utrolig attraktiv for små til mellomstore bedrifter som en mobil løsning, og er også langt rimeligere enn å leie betalingsterminaler.

Men det enkelte bedrifter nok har savnet er muligheten til å skrive ut kvitteringer - disse kan sendes elektronisk men mange vil nok foretrekke en papirutgave. I tillegg ønsker mange en kassa-skuff slik at løsningen også kan brukes til å håndtere kontanter.

«Business in a box»

Square selger nå en pakke med to kortlesere, et iPad-stativ og en kassa-skuff som en pakke. Og man kan også få en pakke som inkluderer kvitterings-skriveren. Prisen i USA er 300 og 600 dollar, respektive. Med tanke på at man da faktisk eier maskinvaren er det lite å utsette på dette - Square tar kun 2,75 prosent transaksjonsgebyr.

Kommer løsningen til Norge? Vi får se. Maskinvaren kan man typisk kjøpe også fra andre kilder, men spørsmålet blir hvorvidt Square og deres samarbeidspartnere (les: kortselskapene) vil åpne for dette. Square-appen er gratis, forresten.

Du kan lese mer om Square POS (Point of Sale) her . Se en promovideo nedenfor.

Komponenter