Konsollprodusentene stopper Manhunt 2

Konsollprodusentene stopper Manhunt 2

Først ble spillet forbudt i England, så Irland. Nå nekter Sony og Nintendo å utgi spillet til sine konsoller i USA.

Det har vært en hard uke for spillprodusenten Rockstar og utgiveren Take-Two. Først ble de nektet å selge spillet i England, fordi det ifølge det britiske medietilsynet var for grotesk og perverst for det engelske markedet. I går kom meldingen at også Irland forbyr salg av spillet.

LES OGSÅ: Blodig spill forbudt

På toppen av det har det amerikanske ESRB, som bestemmer aldersmerkingen på dataspill, bestemt at Manhunt 2 skal merkes med ”Adults Only”, altså over 18 år. Det fører til at store butikkjeder, som står for omtrent 70 prosent av det totale spillsalget i USA, nekter å selge spillet.

Akkurat den avgjørelsen ser ikke ut til å ha så stor innvirkning, ettersom de to konsollprodusentene Sony og Nintendo uansett vil nekte å utgi spillet i det hele tatt i USA. De to selskapene nekter nemlig å tillate spill merket med ”Adults Only” på sine konsoller.

Spillbloggen Kotaku har fått vite fra Nintendo at de vil opprettholde sin avgjørelse om å ikke tillate spill merket med ”Adults Only” på sine spillmaskiner. Like etter kom Sony med den samme meldingen.

Enn så lenge er Manhunt 2 kun planlagt utgitt til Nintendo Wii, Sony PSP og PS2. Om ESRB opprettholder aldersmerkingen betyr det i praksis at Rockstar ikke har noen plattform de kan utgi spillet på i USA.

Det kan se ut til at det eneste valget selskapet nå har er å forandre spillet slik at det kan bli merket med en lavere aldersgrense. Alternativet er å ikke få utgitt spillet i det hele tatt.

Les mer om spill i IDGs spillblogg Lekestue.

LES OGSÅ: Salget av pc-spill øker