Kortbetaling med iPhone

Kortbetaling med iPhone

Sikker svensk løsning leser bankkort med sikkerhetsbrikke.

Nå kommer en sikker iPhone-betalingsterminal for deg og meg.

iZettle (tenk engelsk uttale) er et svensk prosjekt for en terminal som aksepterer bankkort med sikkerhetsbrikke.

Tanken er at hvilken som helst iPhone-bruker som har interesse av å kunne motta kortbetalinger skal kunne gjøre dette på en enkel måte uten å måtte betale i dyre dommer for kommersielle betalingsterminaler, som ofte leies.

Så kakelotterier, loppemarked, garasjesalg, markedsdager og gatesalg kan alle nå ta imot betaling fra plast.

Flere løsninger

Tanken er ikke helt ny. For en stund tilbake skrev vi om det innovative amerikanske kortleser-prosjektet kalt Square, skapt av Twitter-grunder Jack Dorsey. Terminalen er liten og nett, og kobles til lydinngangen i en iPhone. Brukeren aksepterer betalinger ved å signere på skjermen. En kvitteringen kan sendes som e-post.

Square har nylig vunnet en viktig seier da VISA annonserte at de ville støtte prosjektet, og nå kan du til og med kjøpe Square-leseren for ikke mer enn 10 dollar i Apples amerikanske Apple Store.

Bruken av sikkerhetsbrikker er derimot langt mer utbredt i Europa enn i USA, og Square leser kun magnetstripen. Ikke kryptert engang, viser det seg. Så derfor iZettle.

Kortleseren er vesentlig større for å kunne få plass til brikkeleseren, men vi antar at ikke vekten bidrar i vesentlig grad i negativ retning. Det finnes også en annen utenlandsk magnetkortleser for iPhone som er utformet som en case som omslutter telefonen helt, og som muligens er mer robust.

Via iZettle . Er du interessert kan du melde deg på en e-postliste. Det skal bli spennende å se om ideen blir til virkelighet, hva prisen blir og om løsningen er både brukervennlig og sikker. Se demovideo nedenfor.

Les om:

Komponenter