Kraftig nedgang for Intel

Kraftig nedgang for Intel

Inntektene stuper for Intel. Men prosessorgiganten ser lyst på fremtiden.

- Vi tror pc-salget nådde bunnen i første kvartal, og at bransjen nå vender tilbake til normale sesongvariasjoner, sier Intel-sjef Paul Otellini til Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

På grunn av den globale, økonomiske usikkerheten, vil imidlertid ikke selskapet offentliggjøre noen prognoser for fremtiden.

Inntektene i første kvartal 2009 stupte med 26 prosent i forhold til fjorårets tre første måneder, og endte på 7,1 milliarder dollar. Resultatet endte på 647 millioner dollar, 55 prosent mindre enn i fjor. Det var likevel mer enn analytikerne forventet, ifølge Thomson Reuters.

Tilbake til normalen

Ifølge Intel finnes det nå flere tegn til at ordreinngangen begynner å komme tilbake til normale nivåer. Salget av stasjonære pc-er sank først, men var tilbake på normalt nivå i februar. Derimot har det tatt lengre tid for forbrukerne å begynne å kjøpe bærbare maskiner igjen. Også inntektene fra minibærbare har også blitt rammet av det dårlige salget, og inntektene fra Atom-prosessorene falt med 27 prosent.

- Alt i alt tror vi leveransene til bærbare maskiner når normale nivåer i løpet av inneværende kvartal, sier Otellini.

Komponenter