Kraftigere bærbargrafikk fra Nvidia

Kraftigere bærbargrafikk fra Nvidia

Nvidia har lansert bærbarversjoner av Geforce GTX 280M og GTS 260M.

For spillentusiastene begynner det virkelig å skje ting når det gjelder bærbare pc-er. For ikke lenge siden kunne Asus presentere en bærbar pc med ATIs Radeon HD 4870X2-løsning, hvilket er basert på to grafikkprosessorer. Nvidias nye toppmodell for bærbare pc-er skal imidlertid kunne klare å levere ytelse på tilsvarende nivå ved hjelp av kun en enkelt grafikkprosessor; Geforce GTX 280M. I tillegg lanseres Geforce GTS 260M som er basert på samme arkitektur, men som vil være noe svakere og rimeligere.

Nvidia har også lansert modellene Geforce GTS 160M og 150M. Dette er imidlertid et produkt utviklet av Nvidias markedsføringsavdeling og er basert på modeller fra Nvidias Geofrce 9M-serie, som igjen var mer eller mindre en navneendring av Geforce 8M-serien kombinert med forbedringer i produksjonsteknologi. Geforce GTS 160M og 150M vil likevel være relativt kraftige løsninger som går inn i et prismessig mellomsegment av bærbare pc-er.

Alle grafikkprosessorene som lanseres støtter DirectX 10 og Nvidia-teknologiene PhysX og CUDA. PhysX er en teknologi som kan benyttes for å gi bedre fysikkrealisme i spill ettersom grafikkprosessoren overtar fysikkalkulasjoner, mens CUDA er teknologi for å akselerere operasjoner i vanlige applikasjoner via grafikkprosessoren. For eksempel kan videoredigeringsprogramvare utnytte CUDA for akselerasjon av videoenkoding og utføre operasjonene langt raskere via grafikkprosessoren enn hva systemets vanlige prosessorer vil klare.

LES OGSÅ: Nvidia resirkulerer - krangler med pressen

Norsk pc-produsent tidlig ute

Den norske pc-produsenten Multicom er blant Nvidias lanseringspartnere for de nye grafikkprosessorene. Multicom kommer til å tilby Geforce GTX 280M og GTS 260M i modellen Kunshan M570+. Dette er en 17-tommers-pc vi tidligere har testet med tidligere Geforce-modeller og hatt svært gode resultater. Multicom vil også tilby Geforce GTS 260M i 15,4-tommers-modellen Kunshan M860.

Fra april måned vil Multicom ha to nye modeller med. Den mest ekstreme av disse vil være Kunshan D900-i7. Denne benytter Intels Core i7-prosessor og vil ha to Geforce GTX 280M-grafikkprosessorer i SLI. De to grafikkprosessorene vil da samarbeide om 3D-behandlingen. Dette er en pc med 17-tommers skjerm. I tillegg kommer Kunshan M980 med 18,4-tommers skjerm. Også denne modellen vil kunne leveres med to Geforce GTX 280M i SLI-oppsett.

Vi regner med at vi vil komme tilbake med tester av maskinene fra Multicom.

Mer informasjon: www.nvidia.com og www.multicom.no .

LES OGSÅ: Slik oppgraderer du den bærbare

Les om: