Kraftigere og grønnere fra Intel

Kraftigere og grønnere fra Intel

Intel forsetter kjøret med nye prosessorer. Xeon med fire prosessorkjerner skal ta bort interessen fra AMDs kommende alternativer.

- Intel har priset server-prosessorene sine taktisk. Den kraftigste prosessoren med to kjerner har kostet det samme som den med fire, sier Inge Hjelmfoss, forretningsansvarlig i Dell.

Ikke AMD

Ideen er å få kundene til å velge Intels prosessorer på bekostning av AMDs. Derfor priser Intel sine prosessorer politisk. Derfor har Intel jobbet iherdig med å få nye modeller på markedet.

Denne ukens prosessorer legger vekt på de to ytterpunktene, ytelse og strømbesparing. Den kraftigste X5365 har en klokkefrekvens på 3 GHz. Til tross for ytelsen bruker ikke prosessoren mer enn 120 watt.

LES OGSÅ: Intel overlever priskrigen

Alternativet er L5335 som med sin klokkefrekvens på 2 GHz ikke trekker mer enn 50 watt. Maskiner med denne bør være av interesse i det norske markedet hvis ikke kravet til bergningskapasitet er stort.

Begge prosessorene har fått bedre strømstyring når prosessorene ikke jobber. Intel anslår en besparelse på 50 prosent i ventemodus.

Bedre virtualisering

Hva som gjør disse prosessorene mer interessante enn tidligere versjoner er nye virtualiseringsfunksjoner som gir mulighet for 64 bit operativsystemer og bedre avbruddshåndtering for Microsofts 32 bit operativsystemer.

Prisen for L5335 er 380 dollar per prosessor ved kjøp av tusen. X5365 er priset til 1.172 dollar ved kjøp av tusen, det samme som den tidligere toppmodellen X5355 kostet.

LES OGSÅ: AMDs firekjerner raskere enn Intel

X5355 er redusert betydelig hvilket bør interessere Universitetet i Tromsø som i øyeblikket vurderer tilbud på ny tungregnemaskin.

En Fujitsu Siemens RX300 S3 (2 U) med den nye X5365 har satt ny rekord på testen SPECint_rate_base2006 med et resultat på 98,9.

En Dell Poweredge 1950 (pizzaboks) med samme prosessor har satt ny rekord på testen SPECjbb 2005 med 238.470 transaksjoner per sekund.

Les om:

Komponenter