Kravstor leopard fra Apple

Kravstor leopard fra Apple

Apple høyner maskinvare-kravene til neste Mac OS X-versjon.

Apple har besluttet å sette minstekravet for å kunne kjøre neste generasjon av Mac OS X til maskiner med prosessorhastighet på minst 867 megahertz.

Mac OS X versjon 10.5, som også går under navnet Leopard, vil i praksis ikke fungere på særlig mange Mac-er som er eldre enn fem år, melder MacWorld Sverige.

Lengre levetid

I det generelle pc-markedet er dette neppe oppsiktsvekkende, men Mac-brukere har i alle år hevdet at deres maskiner er funksjonsdyktige mye lengre enn en gjennomsnittlig Windows-pc. Derfor vekker meldingene om skjerpede systemkrav oppsikt i Mac-verdenen.

Til vanlig kontorarbeid og internett-surfing er det fortsatt mange som bruker for eksempel en flatskjerm-iMac fra rundt 2002, med prosessorhastighet på 700-800 MHz.

Ifølge MacWorld Sverige har Apple nå høynet maskinvare-kravene for Mac OS X Leopard i forhold til hva man tidligere har antatt. Foruten prosessorhastighet på minst 867 MHz kreves det minst 512 megabyte internminne, ni gigabyte ledig harddiskplass, dvd-leser og FireWire-kontakter.

Dette skal blant annet utelukke følgende Mac-modeller som mange fortsatt har i bruk: PowerBook G4 Titanium, PowerMac G4 Quicksilver på 800 MHz, iMac G4 på 800 MHz, iBook G4 på 800 MHz og eMac på 800 MHz.

LES OGSÅ: Raskere Mac mini

Web-stedet AppleInsider oppgis som kilde for informasjonen.