Krisekvartal for Dell

Krisekvartal for Dell

Mens Acer og HP fosser frem er Dell-salget i Norge nær kollaps.

HP har økt salget i Norge med hele 61 prosent, mens Acer fosser frem med en økning på hele 96 prosent, begge i forhold til samme kvartal i fjor. For tidligere markedsleder Dell er tonen derimot helt motsatt. Selskapet så antallet solgte pc-er falle med 19 prosent.

Dette kommer frem i tall som Finansavisen publiserer i dag.

LES OGSÅ: Acer misfornøyd med Vista

For Dell er trenden katastrofalt. For ett år siden sloss selskapet med HP om førsteplassen, begge med litt over 48 000 solgte pc-er. Tredjeplassen tok Acer i fjor, med under 20 000 solgte pc-er, altså langt mindre enn halvparten av Dell.

Men siste kvartal har HP økt til nesten 79 000 pc-er, mens Dell flat ned 39 000. Det betyr at i løpet av ett år HP har blitt doblet så stor som Dell, mens de i fjor var like stor. Samtidig solgte Acer 38 000 pc-er, bare et lite hakk bak Dell.

- Vi er selvsagt ikke fornøyd med disse tallene. I stor grad er det salget i konsumentmarkedet som har feilet, sier Dells markedsdirektør Hans Sieme til Finansavisen.

I alt vokste det norske pc-markedet fra 169 000 pc-er i 2. kvartal i fjor til 216 000 i år. Det er en økning på 28 prosent. Antall stasjonære pc-er falt med 6 prosent, mens antallet bærbare økte med 55 prosent.

LES OGSÅ: Pc-produsentene vil ha Ubuntu

Komponenter