Kronprinsen får kjeft for Mac-bruken

Kronprinsen får kjeft for Mac-bruken

Mette-Marit inngår Twitter-veddemål med Haakon.

I forbindelse med morgendagens Earth Hour har kronprinsesse Mette-Marit kommet med en oppfording til ektemannen på Twitter.

- Og herved utfordrer jeg min mann: Hvis du er flink til å skru av Mac-en, lover jeg å sykle til jobb en gang annenhver uke!, skriver hun til kronsprinsparets felles Twitter-konto.

Kronprinsparet er aktive i sosiale medier og har hatt en felles konto på Twitter i et par år. I januar fikk imidlertid Mette-Marit en privat konto hvor hun er litt mer personlig. Tilsynelatende lider kronsprinsparet, eller i hvert fall kronprinsen, av samme skjebne som ganske mange andre der ute; bruke-mye-tid-på-datamaskinen-syndromet.

Kronprins Haakon er åpenbart teknologientusiast, og har tidligere også blitt observert med en Mac på skrivebordet. Vi spurte Mette-Marit på Twitter hva det er kronprinsen bruker så mye tid på ved Mac-en sin, men har foreløpig ikke fått svar. Kanskje holder han på å teste ut den nyeOS X 10.8 Mountain Lion-betaen?

Earth Hour er verdens største klimakampanje, arrangert av World Wildlife Fund (WWF). Flere hundre millioner mennesker er ventet å slukke lyset en time i morgen mellom klokka 20.30 og 21.30 for å markere sitt klimaengasjement, ifølge WWF. Vi oppfordrer alle våre lesere til å følge Mette-Marits eksempel og ta en time (eller flere) fri fra Mac-en (og alle andre dingser også).

Kronprinsen ser for øvrig til å ta oppfordringen på strak arm: - Ser det er mange som har tro på at jeg klarer å skru av Macen etter bruk :) Kan jeg bli med å sykle?, svarer han til Mette-Marit.

Komponenter